Obavijesti

News

Komentari 46

'Osuđujem napad na Pupovca, mi znamo što je to stradanje'

'Osuđujem napad na Pupovca, mi znamo što je to stradanje'
1

Ministar Medved oštro je osudio napad na Milorada Pupovca. U razgovoru s novinama opovrgnuo je i medijske napise da njegov vozač Josip Širić ima status vojnog invalida

VIDEO

Ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved osudio je u subotu napad na zastupnike SDSS-a Milorada Pupovca i Borisa Miloševića, istaknuvši kako hrvatski branitelji najbolje znaju što je stradanje i patnja.

- Mi hrvatski branitelji koji najbolje znamo što je stradanje i patnja osuđujemo svaki oblik nasilja, apsolutno i uvijek. Stoga osuđujemo i ovaj napad - rekao je Medved novinarima nakon Izbornog sabora HDZ-ove Zajednice branitelja Gojko Šušak.

 Saborski zastupnici Samostalne demokratske srpske stranke (SDSS) Milorad Pupovac i Boris Milošević napadnuti su u petak oko 14 sati na zagrebačkom Dolcu, gdje su na njih bačeni ostaci hrane.

Vozač u mom ministarstvu nema status hrvatskog ratnog vojnog invalida

Upitan je li po zakonu da vozači ministara, među njima i njegov, budu umirovljeni vojni invalidi, ministar Medved je zlonamjernim i tendencioznim ocijenio tekstove objavljene na pojedinim medijskim portalima vezanim uz tu temu.

Istaknuo je kako vozač u njegovu ministarstvu, Josip Širić, nema status hrvatskog ratnog vojnog invalida iako je dragovoljac Domovinskog rata od 1990. te je dva puta ranjavan. Posebice, istaknuo je, nema status oboljelog od PTSP-a.

Uhićeni kum Milijana Brkića prima mirovinu od 12.000 kn?
Uhićeni kum Milijana Brkića prima mirovinu od 12.000 kn?

- Riječ je o dragovoljcu Domovinskog rata koji je 2003. godine, uslijed reforme Oružanih snaga, otišao iz sustava. Po zakonu je radio do prije dvije godine u zaštitarskoj tvrtki, a danas radi po ugovoru u Ministarstvu hrvatskih branitelja - kazao je.

Ministar Medved je demantirao i tvrdnje o visokim iznosima koji se spominju u nekim medijima, rekavši da su 'iznosi o kojima se licitira, ciljano usmjereni kako bi se na hrvatske branitelje i dragovoljce Domovinskog rata te hrvatske ratne vojne invalide privlačila pažnja i kako bi se zlonamjerno obmanjivalo javnost o tim statusima'.

- Uz mirovinu od tri tisuće kuna, u ugovoru je kako vozači s punom radnom sposobnošću, bez statusa hrvatskog ratnog vojnog invalida, rade u Ministarstvu hrvatskih branitelja - kazao je.

 Pozvao je novinare, ako imaju konkretne upite, da ih upute u njegovo Ministarstvo i dobit će sve potrebne odgovore.

 Na pitanje kako komentira odluku odluku udruge Hrvatskih vojnih invalida Domovinskog rata (HVIDRA) da odgodi svoje sportske igre u Vukovaru koje su trebale biti od 12. do 14. listopada, ministar Medved je rekao kako je to njihova odluka, o čemu se vrlo jasno očitovalo čelništvo HVIDR-e.

Upitan smatra li da je vukovarski gradonačelnik Ivan Penava izmanipuliran vezano uz najavljene prosjede u tom gradu, ponovio je njihove ranije izjave kako je težnja i apel svih hrvatskih branitelja intenzivirati i procesuirati sve one koje su počinili ratni zločin.

Pozvao je novinare i da se idućih dana po tom pitanju čuju stav i mišljenje obitelji koje su izgubile svoje najmilije u Vukovaru.

'Prosvjed u Vukovaru imao je dobre namjere ali se sve više politizira' 

Da su za to da se svi ratni zločini istraže i procesuiraju novinarima je rekao i ponovno izabrani predsjednik Zajednice branitelja HDZ-a Gojko Šušak general-bojnik Miljenko Filipović.

'Zabrinuti smo zbog nasilja, nađite napadače na Pupovca'
'Zabrinuti smo zbog nasilja, nađite napadače na Pupovca'

 Istaknuo je kako je prosvjed u Vukovaru - koji bi se 13. listopada trebao održati u Vukovaru na  poziv vukovarskog gradonačelnika Ivana Penave zbog sporosti ili neprocesuiranja ratnih zločina u Vukovaru, u početku možda imao dobre namjere, ali kasnije se svakim danom sve više politizira. Naglasio je i da se ne žele igrati s osjećajem Vukovara i Vukovaraca, jer je to za branitelje posebno mjesto.

Zajednica branitelja HDZ-a Gojko Šušak neće sudjelovati na prosvjedu u Vukovaru 

 Predsjednik Zajednice branitelja HDZ-a Gojko Šušak general-bojnik Filipović poručio je i da je braniteljima dosta da ih netko 'uvijek vuče za rukav i da proba s nama manipulirati'. 

 Stoga je Predsjedništvo Zajednice branitelja HDZ-a Gojko Šušak odlučilo da neće sudjelovati u prosvjedu u Vukovaru, kazao je. 

 Upitan tko po njemu manipulira i politizira tom temom odgovorio je: 'Određeni akteri koji žele zaraditi određene jeftine političke bodove'.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 46
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori
Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"