Obavijesti

News

Komentari 8

Osudili oca i sina za divljački napad u Zagrebu: Opljačkali ga pa razbijali auto na parkingu

Osudili oca i sina za divljački napad u Zagrebu: Opljačkali ga pa razbijali auto na parkingu
6

U napadu krajem listopada prošle godine ozlijeđen je muškarac (65) kojeg su otac i sin napali nakon što su ga opljačkali u Prečkom. Palicom su razbili njegov automobil

VIDEO

Filip Miljević i njegov otac Vedran nepravomoćno su proglašeni krivima za razbojničku krađu i oštećenje tuđe stvari. Sutkinja Županijskog suda u Zagrebu Filipa Miljevića za razbojničku krađu osudila je na dvije godine i dva mjeseca zatvora, a za oštećenje tuđe stvari na godinu dana zatvora, odnosno na jedinstvenu kaznu od dvije godine i 11 mjeseci zatvora. Od toga će godinu i pet mjeseci morati provesti u zatvoru, a ostatak kazne bit će na uvjetnoj ako u roku od tri godine ne počini novo kazneno djelo. Također se mora liječiti psihijatrijski od ovisnosti od alkohola i opijata. 

Otac, sin i prijatelj opljačkali su i pretukli muškarca u Prečkom: Sud ih poslao u istražni zatvor
Otac, sin i prijatelj opljačkali su i pretukli muškarca u Prečkom: Sud ih poslao u istražni zatvor

Uz to, sud mu je izrekao zaštitni nadzor te će se svakog prvog i trećeg ponedjeljka u mjesecu morati javiti u policijsku postaju te dva puta u Dom zdravlja Trešnjevka obiteljskom liječniku. Ali i to nije sve. Ima i posebnu obvezu javljati se probacijskom službeniku, od suca mora tražiti dozvolu ako hoće putovati u inozemstvo te mora prijaviti promjenu prebivališta.

Njegov otac nepravomoćno je osuđen na godinu i četiri mjeseca zatvora. Od toga u zatvoru će morati provesti osam mjeseci.

Ostatak kazne bit će na uvjetnoj ako u razdoblju od tri godine ne počini novo kazneno djelo. Također se svaki mjesec mora javljati policiji.

Odlučujući o visini kazne sud je olakotnim cijenio mladu životnu dob prvooptuženog u trenutku počinjenja kaznenog djela, priznanje, iskreno kajanje koje je oštećeni prihvatio, smanjenu ubrojivost i njegovo narušeno zdravstveno stanje. Otegotnim je cijenjena ranija osuđivanost, upornost i bešćutnost jer je napao stariju osobu kao i pobude iz kojih je to učinio -rekla je sutkinja Mirjana Horvat.

Za oca je olakotnim cijenjena kaznena neosuđivanost, što je zaposlen i otac maloljetnog djeteta. Otegotnim su cijenjene bešćutnost i pobude zbog kojih je to učinio. Kako je Filip Miljević nepravomoćno osuđen na manje od pet godina odmah je pušten iz pritvora u kojem je bio od 29. listopada 2022. Prema izmijenjenoj optužnici Županijskog državnog odvjetništva u Zagrebu, optuženi dvojac imao je za cilj se, zajednički i dogovorno, nepripadno materijalno okoristiti prisvajanjem tuđih stvari.

Kako je došlo do obračuna na parkingu u Zagrebu: 'Jedan je vikao, a drugi izašao s palicom'
Kako je došlo do obračuna na parkingu u Zagrebu: 'Jedan je vikao, a drugi izašao s palicom'

Uvukao se u Renault i ukrao torbu s novcem

Na sporni parking u Prečkom došli su bijelom Renault Lagunom koju je Filip zaustavio iza plave Renault Lagune u kojoj je sjedio B. B. Potom se Miljević mlađi čovjeku kroz djelomično otvoreni prozor provukao u unutrašnjost vozila kako bi mu sa suvozačeva sjedišta ukrao torbicu s novcem, dokumentima i drugim stvarima. S ukradenim predmetima udaljili su se prema svome vozilu do kojeg je svojom Lagunom došao, pak, pokradeni čovjek i koji je izašao iz auta i tražio svoje stvari nazad. Odbili su mu ih vratiti pa im je B. B. autom blokirao izlaz s parkirališta te rekao da se neće maknuti dok ne dođe policija i ne vrate mu stvari.

Palicom razbijali auto u Prečkom

Zatim su Miljevići, prema optužbi, izašli zajedno iz vozila van te fizički napali oštećenog. Odnosno stariji ga je udario u prsa, a mlađi šakom u glavu u lijevu stranu lica nakon čega je iz auta uzeo metalnu bejzbol palicu dužine 71 cm i njome porazbijao vjetrobranska stakla i farove B.B.-ova auta na kojem je napravio i niz udubljenja i ogrebotina. Vidjevši policiju, krenuli su bježati u noć odnoseći sa sobom žrtvinu torbu. A nesretni B. B., kad je došla policija, pao je na pločnik. Vozilom Hitne prevezen je u KBC Sestre milosrdnice gdje su mu utvrđene tjelesne ozljede u vidu rane otvorenog vlasišta te višestruke površinske ozljede glave. 

Divljački napad u Zagrebu: Sve krenulo zbog sudara, izvukli ga iz auta i pretukli nasred ceste
Divljački napad u Zagrebu: Sve krenulo zbog sudara, izvukli ga iz auta i pretukli  nasred ceste

Oštećeni B.B. (64) na jednom od ročišta, objavio je Jutarnji list, opisao je događaj iz ranih jutarnjih sati u Prečkom od 29. listopada 2022.

- Toga dana vraćao sam se kući s posla. Radio sam noćnu smjenu u ZET-u te sam dolaskom na parkiralište tražio parking pred zgradom. Netko mi je pokucao na prozor. Otvorio sam i mislio da ta osoba traži neku pomoć, da bi mi na kraju uzela torbicu koja se nalazila na mjestu suvozača i bila zakačena na naslonjač. Unutra su bili svi moji dokumenti, ključevi i nešto sitno novca. Molio sam čovjeka da mi vrati stvari kad sam izašao iz svoga auta i stao kraj njihova. A kako je bilo mračno, nisam vidio koliko je osoba u vozilu. Zatim su tim autom udarili u moj. Pitao sam ih zašto su to napravili. Sjećam se da sam dobio po glavi, ali ne znam čime. Bio sam napadnut i bio sam na podu, a kasnije, kad je došla policajka i ispitivala me kako se zovem, od muke ni to nisam znao. Bio sam u nekoj nesvijesti. Ne znam ni koliko me osoba tuklo niti tko mi je razbio auto" – opisao je kroz suze prepun emocija B. B.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

Spasio tisuće, na kraju se ubio: Uništili snimke koje je ostavio
FELJTON: ČERNOBIL, 5. DIO

Spasio tisuće, na kraju se ubio: Uništili snimke koje je ostavio

Valerij Legasov je tvrdio da je vlast tajila greške u dizajnu reaktora, ali i prethodne nesreće u drugim elektranama. Dvije godine nakon černobilske katastrofe se objesio

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'
FELJTON: ČERNOBIL, 6. DIO

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'

Kada se vijest o černobilskoj katastrofi pojavila na našim prostorima svi su se pitali koliko je zračenje i nikome nije bilo svejedno. Krak radioaktivnog oblaka išao je prema Hrvatskoj...
Kirurg i tim iz Dubrave vraćaju djeci osmijeh na lica: 'Čudesno, Šimunov ožiljak se jedva i vidi'
SPAS ZA STOTINE MALIŠANA

Kirurg i tim iz Dubrave vraćaju djeci osmijeh na lica: 'Čudesno, Šimunov ožiljak se jedva i vidi'

U Hrvatskoj se na 1000 novorođene djece rodi jedno dijete s nekim od oblika rascjepa usne i nepca. Svi se liječe u KB Dubrava koja je referentni centar za liječenje ove bolesti. Osim djece iz Hrvatske, dolaze i iz regije