Obavijesti

News

Komentari 205

Osudili piromane: Napadač na Ritza dobio 20 mjeseci zatvora

Osudili piromane: Napadač na Ritza dobio 20 mjeseci zatvora
9

Kristijan Milović (23) i Vedran Miličević (20) su u noći 11. prosinca 2014. zapalili glomazni otpad i 16 kontejnera. Milović je, inače, jedan od napadača na Luku Ritza

VIDEO

Krivi smo za paljevinu 16 kontejnera u Novom Zagrebu, kazali su u ponedjeljak na Općinskom kaznenom sudu u Zagrebu Kristijan M. (23) i Vedran M. (19).

Teretili su ih da su u noći na 11. prosinca zapalili 11 kontejnera i pet spremnika za otpad, a vatra se proširila i na tri automobila parkirana u blizini. Ukupna šteta veća je od 175.000 kuna. Njihovo priznanje i potpuna suradnja ubrzali su sudski postupak te im je sudac Rafael Krešić istog dana izrekao presudu.

čitatelj 24sata

Kristijan M., koji je sudjelovao u napadu na Luku Ritza, nepravomoćno je osuđen na godinu dana i osam mjeseci zatvora, a Vedran M. dobio je godinu dana zatvora, što je zamijenjeno radom za opće dobro.

Kao olakotnu okolnost sud je uzeo u obzir njihovu mladost i obiteljske prilike, dok je Kristijanu otegotna okolnost bila ranija osuđivanost. Naime, od 2011. do 2014. godine sakupio je čak četiri pravomoćne presude.

Zbog dogovora za počinjenje kaznenog djela 2012. godine osuđen je na sedam mjeseci zatvora, a samo godinu dana kasnije sud u Puli ga je zbog krađe osudio na osam mjeseci uvjetno uz rok kušnje od dvije godine. Tijekom 2014. protiv njega su donesene još dvije pravomoćne osuđujuće presude, jedna zbog krađe, a druga zbog krivotvorenja isprave. Četiri mjeseca, odnosno godinu dana uvjetno, dobio je zbog krađe, a osam mjeseci, uvjetno tri godine, dobio je zbog krivotvorenja isprave, pisao je Večernji.

Što se tiče maturanta Grafičke škole Luke Ritza (18), koji je preminuo u lipnju 2008. nakon premlaćivanja kod zagrebačkog Bundeka, Kristijan je bio u skupini od pet mladića koja ga je napala. Postupak protiv njega je obustavljen jer je prije njegova završetka ukrao motor, za što je osuđen na boravak u Odgojnom zavodu u Turopolju.

Kobne večeri kad su Kristijan i Vedran palili kontejnere, vatrogasci i policija imali su pune ruke posla, a gorjelo je na čak osam različitih lokacija. Sve to dvojac je radio “iz zabave” i zato što im je bilo dosadno.

Davor Puklavec/Pixsell

Samo jedan napadač na Luku završio u zatvoru

Od petorice napadača na Luku Ritza samo je R. L. (24) dobio godinu dana zatvora. Protiv J. J. (22) i Kristijana M. (23) postupak je obustavljen, M. K. (24) je dobio odgojnu mjeru, a S. Š. (25) je bio u Odgojnom zavodu Turopolje.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 205
VIDEO

Tražili ga od petka: Stjepan (26) u ponedjeljak se vratio doma
KRAJ POTRAGE

Tražili ga od petka: Stjepan (26) u ponedjeljak se vratio doma

Stjepanu Posavcu se svaki trag gubi od petka kad se udaljio s adrese prebivališta. U ponedjeljak se vratio kući

VIDEO El Nino prži na 52 °C! Zatvorili su tisuće škola, a bit će još gore: 'Ne možemo ni disati'
METEOROLOŠKI FENOMEN

VIDEO El Nino prži na 52 °C! Zatvorili su tisuće škola, a bit će još gore: 'Ne možemo ni disati'

Filipinske vlasti zatvorile su škole na dva dana nakon što se nekoliko dana zaredom temperatura nije spuštala ispod 40 stupnjeva. U nekim dijelovima zemlje bilo je i preko 50 °C
VIDEO Nevjerojatne scene usred Zagreba! Veprovi usred dana trče pola metra od pješakinje
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Nevjerojatne scene usred Zagreba! Veprovi usred dana trče pola metra od pješakinje

ZAGREB - Nekoliko čitatelja već nam je poslalo snimke divljih svinja kako u petak u jutarnjim satima pomahnitalo trče po Dubravi. Zaprimili smo novi video na kojem se vidi kako dvije divlje svinje protrčavaju na samo pola metra od djevojke koja hoda Branimirovom ulicom kao i ljudi koji čekaju autobus na stanici. Ranije su snimljene kako trče uz željezničku prugu