Obavijesti

News

Komentari 2

Donosimo sretne dobitnike "Manje rizika više zabave"!

Donosimo sretne dobitnike "Manje rizika više zabave"!

Odgovori, upiši svoje podatke i sudjeluj u kreativnom kvizu jer deset najkreativnijih odgovora nagrađujemo edukativno društvenom igrom!

Dobitnici kreativnog kviza koji su osvojili edukativno društvenu igru "Manje rizika više zabave" su:

Mario Pongrac
Jadranka Palinkaš
Antonela Pivčević
Lana Barbarić Hlupić
Sabina Majsec
Ante Zubčić
Ivana Piperković
Srebrenka Hunjić
Gordana Živković
Vlatka Štabi

Čestitamo sretnim dobitnicima!

U suradnji s Hrvatskim uredom za osiguranje (HUO), za vas smo pripremili kreativni kviz! Od 5. travnja do 11. travnja do 12:00 sati odgovorite na nagradno pitanje "Zašto je znanje najbolje osiguranje?" u obrazac na dnu članka, upišite svoje podatke i sudjelujte u kvizu! 10 najkreativnijih odgovora nagrađujemo edukativno društvenom igrom „Manje rizika - više zabave“! Dobitnika objavljujemo 13. travnja. Uključi se!

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

"Manje rizika - više zabave"

Hrvatski ured za osiguranje (HUO) zajedno s predstavnicima društava za osiguranje, uz pokroviteljstvo Ministarstva financija i Ministarstva znanosti i obrazovanja predstavili su edukativnu društvenu igru „Manje rizika - više zabave“ s ciljem podizanja razine financijskog obrazovanja mladih.

Društvena igra „Manje rizika - više zabave“ namijenjena mladima distribuirala se svim osnovnim i srednjim školama uoči Svjetskog i Europskog tjedna novca (27. ožujka do 2. travnja), temeljem suglasnosti Ministarstva znanosti i obrazovanja i pozitivnog stručnog mišljenja Agencije za odgoj i obrazovanje.

Za mlade je važno podizanje svijesti o rizicima koji nas okružuju: važnost osiguranja života i imovine te podizanje svijesti o nužnosti dobrovoljne mirovinske štednje. Ovom igrom želi se kroz zabavu probuditi svijest o riziku te upoznati mlade s mogućnostima upravljanja rizicima koje nudi osiguranje u rješavanju životnih problema u različitim fazama života.

Ovo je nastavak dugogodišnjeg rada na financijskom opismenjavanju mladih na području osiguranja, koje HUO i društva za osiguranje organiziraju poput predavanja i radionica, natječaja za najbolji video uradak ili završni diplomski rad iz područja osiguranja, edukativnih nagradnih igri i brojnih drugih aktivnosti, a sve pod sloganom Znanje je najbolje osiguranje.

„Pozivamo sve učenike, potražite školski primjerak društvene igre, jer omogućuje upravo vama mladima da unaprijedite svoja znanja o financijskim pojmovima, naučite što znači biti svjestan financijskih mogućnosti i rizika kako bi planirali sigurniju budućnost jer znanje je najbolje osiguranje“, izjavio je Hrvoje Pauković, direktor Hrvatskog ureda za osiguranje.

Cilj igre „Manje rizika - više zabave“ je proći kroz pojedinačne faze života i sa što manje pretrpljenih šteta od rizika doći do cilja: ostarjeti zdravo i sretno. Namijenjena je za mlade od 12 godina nadalje, te za osobe koje raspolažu znanjem o osiguranju. Igra se kroz igru uloga: dijete, tinejdžer, mlađa odrasla osoba, roditelji, djedovi i bake te stručnjak/stručnjakinja koji provjerava točnost odgovora. Igrači povlače karticu uloge, analiziraju činjenično stranje i prezentiraju prijedlog rješenja koji se boduje od 0 do 3. Bodovi se zbrajaju, za svaki dobiveni bod, igrač se pomiče za jedno polje dalje. „Manje rizika - više zabave“ može se opisati kao kombinacija najboljih društvenih igara uz igru uloga rizičnih situacija na zabavan način.

Prvu partiju odigrao je Damir Kedžo, a u organizaciji HUO-a igra će se promovirati u školama u Zagrebu, Rijeci, Osijeku i Splitu.

Pročitajte pravila nagradnog kviza.

Fill out my online form.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 2
VIDEO

'Ovu super nagradu potrošit ćemo na liječenje u toplicama'
IZVUČENI DOBITNICI

'Ovu super nagradu potrošit ćemo na liječenje u toplicama'

Dobitnici pet nagrada od 5000 kuna u nagradnoj igri 24sata su Katica Galinec, Elizabeta Petrik, Danijel Dreven, Ivica Tuk te Ignac Vrančić. Čestitamo sretnim dobitnicima!

Podijeljen je i Crossland X, novi vlasnik nije mogao vjerovati
OPEL

Podijeljen je i Crossland X, novi vlasnik nije mogao vjerovati

U petak oko podneva izvlačili smo sretnog dobitnika novog prostranog Opel Crossland X. Super nagrada odvest će se do otoka Pašmana, gdje će ugledati svojeg novog vlasnika
Saznajte jeste li sretni dobitnik modernog Samsunga Galaxy
SAMSUNG S8+

Saznajte jeste li sretni dobitnik modernog Samsunga Galaxy

U utorak u prostorima redakcije 24sata izvukli smo osam sretnih dobitnika novog Samsunga Galaxy S8+ iz bubnja prepunog kuverti iz čitave Hrvatske, saznajte tko su sretni dobitnici