Obavijesti

News

Komentari 147

Otac uhićenog je u šoku: 'Ako je kriv, zaslužuje veliku kaznu'

Otac uhićenog je u šoku: 'Ako je kriv, zaslužuje veliku kaznu'
3

Ne mogu vjerovati da je mogao biti 10 godina s nama i da nije ništa, da ja nisam ništa primijetila, to ne mogu vjerovati, rekla je u suzama za RTL Marija Žaja, majka osumnjičenog

VIDEO

Robert Žaja (46) navodno je policiji u četvrtak priznao da je 15. prosinca 2006. skrivio prometnu nesreću u kojoj su poginule sestre Višnja i Gordana Filipović. No, u petak se, pred sucem istrage Županijskog suda u Rijeci, branio šutnjom.  

Kuća mu je tek koji kilometar od mjesta tragedije

RTL je bio u njegovoj kući u kojoj živi s roditeljima. Zanimljivo, kuća se nalazi tek koji kilometar od mjesta tragedije.  

Roditelji osumnjičenog su vijesti loše primili. Kazali su da Robert nije u braku, nema djecu, radi, a tamno plavi auto Clio koji je vozio prije deset godina odavno je prodao. 

Majka: Ne mogu vjerovati, trebao je odmah sve priznati

- Ne mogu vjerovati da je mogao biti 10 godina s nama i da nije ništa, da ja nisam ništa primijetila, to ne mogu vjerovati. Ako je napravio to, trebao je odmah ostati na licu mjesta, lijepo priznati svoje što je napravio. Jako mi je žao tih roditelja - kroz suze je za RTL rekla Marija Žaja, majka osumnjičenog. 

Otac: Kako netko može takvo zlo 10 godina nositi u sebi

Otac Petar je u još većem šoku od majke. 

- Ja se čudim da to može ijedan čovjek deset godina podnijeti, nositi takvo zlo u sebi. To nije smio napraviti nitko i ne vjerujem da je on - kazao je otac.  

Rekao je da je policija u srijedu prvo zvala njega, a onda u četvrtak ujutro, baš na desetu godišnjicu tragedije, nazvali su sina i poslijepodne su došli po njega.  

'Ako je kriv, zaslužio je kaznu'

Roditelji osumnjičenog, iako su potreseni i očajni, ipak žele pravdu. 

- Ako je kriv, onda je zaslužio kaznu, ne znam koliku, ali ne bi trebala bit mala - rekao je otac Petar Žaja za RTL.

Sudac istrage Županijskog suda u Rijeci odredio je Robertu Žaji mjesec dana pritvora zbog mogućeg utjecaja na svjedoke i istragu. Nema mogućnost obrane sa slobode uz jamčevinu.

POGLEDAJTE VIDEO: Privođenje osumnjičenog

Rijeka: Privođenje osumnjičenog za smrt sestara Filipović Reporter: Meri Tomljanović

Posted by 24sata Video on 16. prosinca 2016

Podsjetimo, 15. prosinca 2006. godine Višnja (22) i Gordana Filipović (18) su s trojicom mladića iz Rijeke krenule za Zagreb, gdje je živio Višnjin dečko. Ona je i vozila Toyotu Yaris autocestom Rijeka - Zagreb, a Gordana je sjedila odmah iza nje. Vozila je desnim trakom brzinom od oko 110 kilometara na sat. Stotinjak metara od benzinske postaje Ina - Čavle htjela je preteći kamion ispred njih. Izvukla se u lijevi trak i ugledala svjetla kako jure prema njima. Zakočila je i vratila vozilo natrag. Uspjela je izbjeći izravan sudar, no u prevrtanju je Višnja preminula, a Gordana, koja je ispala iz automobila kroz stražnje bočno staklo, podlegla je ozljedama idućeg dana. Prema izvješću policije, u pitanju je bio tamnoplavi Renault Clio.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 147
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.