Obavijesti

News

Komentari 51

Otac ubijene: Dijana je tražila pomoć, ali nitko je nije slušao

Otac ubijene:  Dijana je tražila pomoć, ali nitko je nije slušao

Bio je nasilnik i prije i Dijana je pokušavala pobjeći od njega, zato se i razvela. Na sudu joj je rekao da ne smije imati nijednog drugog poslije njega, priča otac ubijene Dijane

VIDEO

Bio je nasilnik i prije i Dijana je pokušavala pobjeći od njega, zato se i razvela. Na sudu joj je rekao da ne smije imati nijednog drugog poslije njega, priča potreseno za Blic Sveta Savanović, otac Dijane Zlatić, bivše žene ubojice iz Žitišta.

Dijana je u masakru, koji se dogodio u petak u kafiću Macchiato u Žitištu, kod Zrenjanina u Srbiji, bila prva meta i žrtva svog bivšeg supruga Siniše Zlatića.

Dijanin otac je kazao da se njegova kći dugo htjela razići od nasilnog supruga, ali da joj u tome nitko nije htio pomoći.

- Pobjegla je od njega. Vratila se kod nas kući dok je on bio u Njemačkoj i samo rekla da "ne može više biti s njim". Bio je nasilnik i stalno se kod nas skrivala - priča Savanović.

Dijana i Siniša bili su braku 10 godina, a razveli su se prije devet mjeseci.

- Na sudu joj je rekao da ne smije biti više ni s jednim muškarcem. Sudac mu je rekao da Dijani nakon rastave ne može ništa braniti, ali ga to nije spriječilo - priča otac u suzama.

- Sestri je znala da reći: "Ako me nećeš primiti kod sebe, bacit ću se u rijeku - dodaje Dijanin otac.

Kako kaže, Siniša je u njihovoj kući, na tavanu, imao veliki arsenal oružja.

- Imao je pun tavan bombi i pištolja, jer njegov otac bio na ratištu. Dijana to nije znala. Mi smo tek saznali jer se moja supruga susrela s policijom koja ga je vodila i imala pun prtljažnik njegovog oružja - kaže.

Prema njegovim riječima, Dijana se u više navrata obraćala Centru za socijalnu skrb, ali da nisu reagirali.

- Svi su joj govorili: "Istrpi". Čak su i meni rekli da joj ne mogu pomoći. Najviše mi je za to krivo, za socijalne služn koje nam nisu pomogle - kaže on.

Savanović kaže da je znao Siniši savjetovati da ode kod liječnika, ali to ga nije zanimalo..

- Govorio sam mu da ode kod liječnika da mu da tablete ako je nervozan, da to nije sramota. On bi mi na to samo odgovorio: "Za živce pijem pivce" - kaže on i dodaje da je Siniša odrastao u obitelji nasilnika.

- Njegov otac je tukao svoju ženu, a njegov brat svojoj ženi izbio bubreg - dodao je on.

Savanović kaže da ne zna je li Siniša tukao i njegovu kćer, ali da je često znao bijes iskaliti na namještaju i stvarima koje bi mu se našle pri ruci.

- Kada su se razveli, rekli smo mu: "Uzmi sve što ste stekli, samo nam ostavi kćer na miru...", ali nije poslušao - kaže  slomljeni otac.

Centar za socijalnu skrb: Siniša nije percipiran kao nasilnik

Ministarstvo za rad, zapošljavanje, braniteljska i socijalna pitanja priopćilo je da je postupak brakorazvodne parnice Dijane Zlatić u Centru za socijalni rad vođen u skladu sa zakonskim ovlastima i da je okončan po standardima stručnog postupka.

Na osnovu nadzora koji je u ovom slučaju izvršen, konstatirano je da je stručni radnici nisu percepirali bivšeg supruga kao nasilnika, niti je Centru podnijeta prijava za nasilje u obitelji, navodi se u priopćenju.

Vikao: "Sve ću ih pobiti!"

Zlatić je oko 1 sat došao u kafić  Macchiato u kojem je trajala svirka, zbog čega je u njemu bilo puno ljudi. Među gostima ugledao je svoju suprugu Dijanu Zlatić s kojom ima desetogodišnjeg sina i od koje se rastao prije nekoliko mjeseci. Prema neslužbenim informacijama Dijana je za stolom bila sa Stevanom Jojićem s kojim je, kako mještani pričaju, bila u ljubavnoj vezi. Kako kažu, Jojić je nedavno došao iz Švicarske gdje radi kako bi s njom proveo odmor. Međutim, Dijanina obitelj to demantira i kaže da Jojić i ona nikada nisu bili par.

Blic piše da ih je Siniša vidio zajedno u kafiću i rekao: "Sve ću ih pobiti" te zatim otišao. Poslije se vratio s automatskom puškom. Ušao je u kafić, stao iza šanka i zapucao. Zlatić je ispraznio dva spremnika metaka kada su mladići Isidor Šučević i Milan Majkić iskoristili njegov trenutak nepažnje i skočili na ubojicu kako bi mu oteli pušku. Napadač je pokušao pobjeći, ali policija ga je brzo uhitila.

Svjedok: Rekao je da jede, a da će kasnije u provod

Ovo je šok koji nikada neću zaboraviti. Imao sam sreće što nas luđak nije pobio. Tragedija za sve! Dijana i ja smo odrasli zajedno, osjećam se kao da nam je netko iz obitelji ubijen, kaže Boris Petrović,koji je za vrijeme masakra sa suprugom bio u kafiću.

- Sreli smo Sinišu ispred, jeo je pljeskavicu. Pitao sam ga "Susjede, što radiš?", a on je odgovorio da jede, pa će u provod. Prošetali smo se i kada smo se vratili konobar, nas je smjestio na drugo mjesto malo podalje od pozornice. Kada sam čuo pucanj, mislio sam da je vatromet, a onda kao da je stampedo krenuo prema nama. Vidio sam pušku i rekao ženi "Bježi!" - vidno uznemiren ispričao je Boris za Blic.

Kako ističe, njegova supruga, prestrašena pucnjima i prizorom, povukla ga je sa sobom.

- Oko nas su trčale ranjene djevojke, krvi je bilo na sve strane - priča.

Ubio petero ljudi, ranio ih 20

Zlatić je u svom osvetničkom pohodu ubio petero ljudi. Njegova bivša supruga Dijana umrla je na mjestu događaja, a njezina prijateljica Jovana Popović (20) na putu prema bolnici.  Ostale tri žrtve – Steva Jojić, Vladimir Kosović i Vladimir Mijatović bitku sa životom izgubili su u bolnici, usprkos naporima liječnika da ih spase. Ranio je 20 ljudi.

Policija: Zlatić nije imao ni jednu kaznenu prijavu

Prema informacijama iz MUP-a, Zlatić nije imao nijednu prekršajnu ni kaznenu prijavu, kao ni prijavu za obiteljsko nasilje, kazao ministar Nebojša Stefanović.

- Dovršili smo očevid i sumnjamo da je glavni motiv bila ljubomora - rekao je Stefanović.

Mještani Žitišta kažu da nisu znali da ilegalno posjeduje automatsko oružje.

- Miran čovjek, osobno sam ga poznavao, ne mogu vjerovati da je tako nešto napravio. Zaprepašten sam - rekao je Mitar Vučurević, predjsednik općtine Žitište.

Dan žalosti u Vojvodini

Pokrajinska vlada je donijela odluku da se nedjelja proglasi Danom žalosti u Vojvodini zbog tragedije u Žitištu.

U hodniku općine Žitište bit će otvorena knjiga žalosti, u koju će se građani moći upisati.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 51
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.
Najveći dosje o Rafaleima: Ovo je cijela istina o zrakoplovima koje su Francuzi masno naplatili
ANALIZA EKSPERTA 24SATA

Najveći dosje o Rafaleima: Ovo je cijela istina o zrakoplovima koje su Francuzi masno naplatili

Plus+ Minimalan iznos za održavanje iznosi oko 75 milijuna eura ili šest milijuna eura po avionu. Godišnje. Dakle, samo za 12 Rafalea trebat će četiri puta više novca, nego na sve ostale avione i helikoptere u HRZ-u