News

Komentari 106

Otac žigosane cure iz Zadra: U školi mojoj kćeri i danas prijete

Otac žigosane cure iz Zadra: U školi mojoj kćeri i danas prijete

Moja kći prima nove prijetnje. Nazvala me i kaže kako su joj rekli da ne smije nikom ništa prijaviti, rekla je da ne smije izaći iz škole. Idem prvo u školu i prema policiji, rekao je danas Adem Shala

Otac žigosane djevojke iz Zadra, Adem Shala ispričao je za N1 kako njegova kćer i danas prima prijetnje. 

- Moja kći prima nove prijetnje. Nazvala me i kaže kako su joj rekli da ne smije nikom ništa prijaviti, rekla je da ne smije izaći iz škole. Idem prvo u školu i prema policiji - rekao je Shala. 

Podsjetimo, zadarska policija je protiv 15-godišnjeg maloljetnika, učenika 1. razreda Ekonomsko-birotehničke škole u Zadru, koji je užarenim vrhom upaljača u obliku slova "U" opekao školsku kolegicu i kolegu, podnijela kaznenu prijavu državnom odvjetništvu za mladež. 

Ravnatelj škole jučer je rekao kako se radilo o dječjoj igri.

- Učenici su se ispričali jedno drugom, konstatirali da je to bila dječja igra bez ikakve namjere ozljeđivanja i krenuli na nastavu. Opomenuo sam okrivljenika da će snositi posljedice svog čina u obliku pedagoških mjera. Oštećeni učenici nisu tražili liječničku pomoć već nastavili sa radom pa iz tog razloga nije pozvana ni hitna pomoć ni policija. Istog dana pozvani su na razgovor učenici i roditelji skupa sa pedagoginjom i razrednicom. Raspravili smo o incidentu i zaključili da ćemo postupiti po pravilniku o pedagoškim mjerama - rekao je ravnatelj Jozo Dragić.

Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak jučer je izjave ravnatelja zadarske Ekonomsko-birotehničke škole o slučaju vršnjačkog nasilja ocijenila u potpunosti neprimjerenima te je oštro osudila sve izjave kojima se grubo diskriminira učenike u odnosu na program koji pohađaju.

Ministarstvo znanosti i obrazovanja u četvrtak je u zadarsku školu uputilo prosvjetnu inspekciju, a u slučaj se uključila i zadarska policija, koja je provela kriminalističko istraživanje, a ozljede koje su zadobile dvije maloljetne osobe policija je okvalificirala kao lakše.

Načelnik zadarske krim-policije Boro Mršić potvrdio je u četvrtak na konferenciji za novinare kako se "stručna služba škole uključila pravovremeno" te da će po okončanju istraživanja o svemu obavijestiti Centar za socijalni rad i nadležno državno odvjetništvo. Dodao je da je policija obavijest o događaju zaprimila od medija.

Najčitaniji članci