Obavijesti

News

Komentari 32

Oteta curica na slobodi, snimili susret u zagrljaju tate Thomasa. Njegova priča rasplakala svijet

Oteta curica na slobodi, snimili susret u zagrljaju tate Thomasa. Njegova priča rasplakala svijet
9

Emily je vraćena u drugoj skupini talaca koje je oslobodio Hamas. Na objavljenoj fotografiji, pojavila se zajedno s drugom taokinjom, Hilom Rotem, čija se majka još uvijek nalazi u Gazi...

VIDEO

Emily Hand napunila je svoj deveti rođendan kao taokinja u Gazi, dan prije nego što se ponovno susrela sa svojim ocem, koji je isprva vjerovao da je ubijena u razornom Hamasovom napadu  na južni Izrael prošlog mjeseca.

Emily je vraćena u drugoj skupini talaca koje je oslobodio Hamas. Na objavljenoj fotografiji, pojavila se zajedno s drugom taokinjom, Hilom Rotem, čija se majka još uvijek nalazi u Gazi. 

Pokretanje videa...

Oteta curica na slobodi, snimili susret u zagrljaju tate Thomasa. Njegova priča rasplakala svijet 00:22

Oslobađanje je dio sporazuma s Izraelom u kojemu je posredovao Katar.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Hostages released by Palestinian Islamist group Hamas meet family

Emily je na fotografiji ostavila dojam da je dobrog zdravlja. 9-godišnja djevojčica kćer je irske doseljenice u Izraael, koja je umrla od raka dok je Emily imala dvije godine. Obitelj djevojčice opisala je mješavinu svojih osjećaja. 

"Ne možemo pronaći riječi kojima bismo opisali naše emocije nakon 50 izazovnih i kompliciranih dana", rekla je njezina obitelj u priopćenju. "Presretni smo što ponovno grlimo Emily, ali u isto vrijeme se sjećamo Raye Rotem i svih talaca koji se tek trebaju vratiti".

Stravične scene nakon razaranja dronovima: 'Dijelovi su padali po nama, ranjena je djevojčica'
Stravične scene nakon razaranja dronovima: 'Dijelovi su padali po nama,  ranjena je djevojčica'

Za stanovnike Handsovog kućnog kibuca Be'eri, jedne od zajednica koje su bile najteže pogođene prošlomjesečnim napadom Hamasa, oslobađanje nekih talaca otetih 7. listopada donijelo je određeno olakšanje pomiješano s tugom.

U odmaralištu na Mrtvom moru u koje je evakuirana većina stanovnika kibuca, bilo je klicanja i pljeska dok je zajednica gledala dovođenje talaca u Izrael.

"Ne znaš, ne možeš zamisliti da će doći. Jednostavno ne možeš zamisliti, što će učiniti, hoće li pričati o tome", rekla je 10-godišnja Talia, prijateljica Emily Hand .

Interview with Thomas Hand, the father of Irish-Israeli Emily Hand, 8, who was announced dead following the October 7 deadly attack by Palestinian Islamist group Hamas on Israel and then later confirmed as one of the hostages held in the Gaza Strip

“Imamo puno pitanja, svi ih žele pitati, što se tamo dogodilo, što su im radili, jesu li jeli i pili”, rekla je.

Nakon oslobađanja 13 izraelskih talaca i četvero stranih državljana, Izrael je oslobodio 39 palestinskih zatvorenika. 

Četverodnevno primirje između Izraela i Hamasa uslijedilo je nakon šest tjedana borbi. Primirje je dogovoreno pod uvjetom da se 50 civilnih izraelskih talaca zamijene za 150 palestinskih zatvorenika iz izraelskih zatvora.

'Neću slaviti povratak svoje obitelji iz zarobljeništva dok god Hamas ne pusti i zadnjega'
'Neću slaviti povratak svoje obitelji iz zarobljeništva dok god Hamas ne pusti i zadnjega'

Nakon isteka primirja, izraelski zapovjednici i Hamas rekli su da očekuju nastavak borbi. Budućnost talaca koji su ostali u Gazi je nejasna.

Israel-Hamas conflict

Podsjetimo, priča Thomasa Handa, oca djevojčice Emily, obišla je svijet nakon što su ga snimili kad je saznao da je njegova kći oteta.

On je pomislio da mu je kći ubijena i pojavio mu se osmijeh na licu jer je znao kakvi bi je užasi čekali da je živa.

- Nitko od njih se neće vratiti onakav kakav je došao tamo. Ne želim uopće razmišljati u kakvim je uvjetima, moguće je da ih drže kao stoku - rekao je za CNN.

Potresnu snimku možete pogledati OVDJE.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 32
VIDEO

Pogledajte nevrijeme koje stiže u Hrvatsku: Moguće i jače oluje. U Zagrebu je drvo palo na auto
NAGLA PROMJENA VREMENA

Pogledajte nevrijeme koje stiže u Hrvatsku: Moguće i jače oluje. U Zagrebu je drvo palo na auto

Čitatelji su nam poslali fotografije sa Žitnjaka gdje je stablo palo na parkirani automobil. Promjenu vremena prati i velik pad temperature, koja je za 20-ak Celzija niža nego jučer u isto vrijeme na sjeveru zemlje

VIDEO Pogledajte kako pada snijeg u Zagorju! Jučer bilo 30°C
LUDO VRIJEME

VIDEO Pogledajte kako pada snijeg u Zagorju! Jučer bilo 30°C

DONJI MACELJ Snježni pokrivač iznenadio je stanovnike Zagorja gdje je jučer bilo gotovo 30. Veliki snježni nanosi pali su i u planinskim dijelovima Slovenije, gdje je pala i tuča, a snijeg pada i na Rogli. Iz DHMZ-a su najavili da je u popodnevnim satima moguć snijeg u Gorskim dijelovima Hrvatske dok će većinu dana padati lokalni pljuskovi.
VIDEO Vrijeme stvara kaos: U Zagorju pada snijeg, vjetar lomi stabla u Zagrebu i u Slavoniji
NAGLA PROMJENA

VIDEO Vrijeme stvara kaos: U Zagorju pada snijeg, vjetar lomi stabla u Zagrebu i u Slavoniji

Zagrebački vatrogasci imali su brojne intervencije zbog vjetra, a vjetar je lomio grane i u Osijeku. Nagli pad temperature u Hrvatskom zagorju je donio snijeg, a u isto vrijeme u 15 sati u Šibeniku je 25 Celzija