Obavijesti

News

Komentari 160

Otkad ga vodi Škaričić, dom u Splitu poskupio i upao u minus

Otkad ga vodi Škaričić, dom u Splitu poskupio i upao u minus
1

U izvješću za 2017. umjesto solidne dobiti kakva je bilježena 2010., dom ima manjak prihoda pa od Županije traže dva milijuna kuna. Stanje zaliha palo je za više od milijun kuna. Stanje žiroračuna je prepolovljeno

VIDEO

Prije sedam godina Ivan Škaričić, bivši gradonačelnik Omiša, HDZ-ovac bez ikakva iskustva u upravljanju domovima za starije i nemoćne, postavljen je za ravnatelja jedne takve ustanove, najveće u Dalmaciji.

A usred nevjerojatne drame koja se zbivala u utorak navečer, kad se zbog sumnje na zarazu Covidom-19 moralo evakuirati 49 štićenika tog doma, cijela je zemlja u izravnom prijenosu mogla svjedočiti načinu na koji se snalazi u toj izvanrednoj situaciji.

Nakon evakuacije je šokirao izjavom da štićenici već desetak dana imaju temperaturu:

- A ja nisam doktor, ja to ne bih objašnjavao... To je pitanje za struku - govorio je.

Korona u Domu: Glavna sestra je sve prijavila prije 11 dana?
Korona u Domu: Glavna sestra je sve prijavila prije 11 dana?

Prije nego je postao ravnateljem Doma za starije i nemoćne u Splitu, bio je saborski zastupnik, a osamnaest godina - gradonačelnik Omiša.

Čim je postalo jasno da će izgubiti izbore zbog niza afera koje su mu novinari otkrivali (nije zato čudno da je upravo u Omišu na lokalnim maškarama krnje kojeg se spaljuje bio- novinar), stigla je Škaričiću i nepravomoćna kazna zatvora od godinu dana zbog zlouporabe položaja i ovlasti.

Ante Sanader, tada šef županijskog HDZ-a a danas politički tajnik stranke, najprije je, kažu, Škaričića htio imenovati pročelnikom za školstvo, no na kraju ga je postavio na čelo doma za umirovljenike.

Nastavnik povijesti nije imao nikakvih kvalifikacija za tu poziciju, nije bilo ni natječaja, a kad su ga novinari Slobodne Dalmacije upitali je li istina da će on biti ravnatelj doma, odgovorio im je:

– Pa, moram i ja negdje raditi, dosta sam bio bez posla.

A kako je Škaričić radio? Pregledali smo izvješća poslovanja, dokumente iz 2010. kad Škaričić nije bio ravnatelj i one iz 2017., kad je već četiri godine vodio dom.

U tom je razdoblju broj zaposlenih porastao za tridesetak, plaće su skočile (za VSS za dvije i pol tisuće kuna), a pojavili su se i gubitci na kraju poslovnih godina.

U izvješću za 2017. umjesto solidne dobiti kakva je bilježena 2010., dom ima manjak prihoda pa od Županije traže dva milijuna kuna. Stanje zaliha palo je za više od milijun kuna.

Stanje žiroračuna je prepolovljeno. Krajem 2017. iznosi 1.861.042 kuna, a na koncu 2011. iznosilo je tri milijuna i tristo.

Zato je Škaričić povećao cijene najma. I to za 20 posto. Ispaštali su, naravno, građani. U zaključku izvješća ravnatelj krivi Županiju jer su “smanjili decentralizirana sredstva iz proračuna.”

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 160
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa