Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

'Otkad sam je vidio samo sam razmišljao o tome da je ubijem'

Aaron Campbell (16), s otoka Butea u Škotskoj, osuđen je na 27 godina zatvora zbog silovanja i brutalnog ubojstva malene Aleshe MacPhail (6)

Foto: Profimedia
71 komentara

Na sudu u Glasgowu maloljetni je monstrum osuđen na 27 godina zbog silovanja i ubojstva šestogodišnje djevojčice Aleshe MacPhail. Škotski zakon uobičajeno štiti identitet svakoga mlađeg od 18 tko je osuđen za neko kazneno djelo. Ipak, sutkinja je na zahtjev škotskog Daily Maila napravila iznimku zbog dugo neviđene težine zločina, zbog čega je zaključila da bi javnost trebala znati tko je on.

Aaron Campbell nije ni trepnuo, niti na kakav drugi način pokazao žaljenje tijekom izricanja presude. Komentirao je, međutim, da je poprilično zadovoljan s ubojstvom.

Non Exclusive: Aaron Campbell - Child Murderer and Rapist | Autor: Police Scotland / BEEM Foto: Police Scotland / BEEM

- Trenutak i prilika... U bilo kojem drugom životnom dobu, možda je ne bih ubio. Da sam bio godinu dana mlađi mislim da ne bih to napravio... Otkad sam ju vidio samo sam razmišljao o tome da ju ubijem - rekao je Campbell.

Brutalnost zločina je policajca koji je svjedočio na sudu natjerala u plač. Čak je i iskusni patolog tijekom istrage izjavio kako u čitavoj svojoj karijeri nije vidio toliko katastrofalne ozljede.

Campbell je na suđenju pokušao prevariti sud lažući da je mjesecima ima spolne odnose s djevojkom Aleshinog oca. Čak je tvrdio da je ona ubila djevojčicu, podmećući spermu iz iskorištenog kondoma kako bi ostavila njegov DNK na tijelu i time mu smjestila. Profiliranje njegovog ponašanje odaje crte psihopata iz noćne more: nepostojeća empatija, sadizam, brutalnost, sklonost laganju, arogancija i narcisoidnost. 

Non Exclusive: Aaron Campbell, 16, found guilty of the abduction, rape and murder of six-year-old Alesha MacPhail | Autor: / BEEM Foto: / BEEM Ubijena djevojčica Aleshe MacPhail

Otočani se prisjećaju kako je sadistička crta bila prisutna od njega od malih nogu kada je kao 6-godišnjak pokušao utopiti djevojčicu svojih godina. Njegova majka Janette Campbell (54), teška alkoholičarka, tada navodno nije reagirala. Susjedi je opisuju kao dragu, ali djetinjastu osobu i lošu majku koja je uvijek opravdavala sina. Čak i kada su na suđenju dokazi protiv njega postali neupitni, ona je inzistirala da je nevin. Janettein muž Cristopher radi u inozemstvu na naftnim bušotinama.

Alesha MacPhail murder trial | Autor: Profimedia Foto: Profimedia Majka ubijene djevojčice

Čini se da je unatoč tome tinejdžer imao privilegirano djetinjstvo. Odrastao je u lijepoj viktorijanskoj kući na rubu grada s divnim pogledom na zaljev i okolna brda. Prijatelji su često boravili kod njega zbog prostranog zemljišta koje je imalo vidikovac i trampoline, a među djevojkama je također bio popularan, iako su ga neki smatrali čudakom.

Campbell je izražavao strast za avanturizmom i ekstremnim sportovima, pri čemu je imao prilike iskorištavati divlji otočki krajolik. Međutim, to ga nije sprječavalo da intenzivno pije i puši travu, koju je ponekad nabavljao od Aleshinog oca. Pijan je bio i u noći Aleshinog ubojstva. 

Foto: Twitter/Screenshot Slender man

Uz sve spomenuto uživao je u gledanju snimaka nasilja i igranju nasilnih igara, a posebno ga je fascinirao 'Slender man', animirani horor-lik popularan na internetu. Također je maštao 'savršenom ubojstvu', hvaleći se jednoj prijateljici kako je uvjeren da bi s pravim planom uspio ne biti otkriven. Ona je vjerovala da se radi samo o šali, crnom humoru.

Možda vas zanima i ovo:
Message