Obavijesti

News

Komentari 149

Otkaz je bio nezakonit: Jovev se vraća na posao u Županiju

Otkaz je bio nezakonit: Jovev se vraća na posao u Županiju
1

Inspekcija Ministarstva uprave poništila je otkaz zviždačici Jasmini Jovev koja je prokazala malverzacije sisačko-moslavačke županice Marine Lovrić Merzel

VIDEO

Inspekcija Ministarstva uprave poništila je otkaz zviždačici Jasmini Jovev koja je prokazala malverzacije sisačko-moslavačke županice Marine Lovrić Merzel.

Ministarstvo uprave nam je potvrdilo da je sredinom prošlog mjeseca dostavilo Županiji rješenje na koji se oni nisu žalili. Zadnji rok za povratak Jovev na posao je sredina kolovoza.

- Nisam još vidjela rješenje, ali sam sretna. Pokazalo se da sam bila u pravu kada sam tvrdila da sam otkaz dobila nezakonito - rekla nam je Jovev. 

Iz Ministarstva uprave su nam pojasnili da se ona ne treba vratiti na posao u Ured županice nego na bilo koje radno mjesto koje odgovara njenoj visokoj stručnoj spremi. Jovev je radila u uredu županice, ali je njeno radno mjesto ukinuto. Inspekcija je utvrdila da je bilo slobodnih radnih mjesta na koje su je mogli rasporediti, ali su joj dali otkaz. I tako prekršili zakon.

- Ne vjerujem da će biti bilo kakvog mobbinga ili diskriminacije - rekla nam je.

Jovev je kaznenu prijavu za izvlačenje novca podnijela još početkom 2013. godine. U travnju je uhićena Marina Lović Merzel. Tereti je se za štetu veću od 10,5 milijuna kuna. Tužiteljstvo joj na dušu stavlja štetnu kupovinu zgrade za Hitnu pomoć, prodaju Cesta Sisak, trošenje proračuna za privatne zabave i ručkove, fiktivne isplate za kupovinu vijećnika..

Iako Ministarstvo uprave vodi Arsen Bauk koji je u SDP-u kao i uhićena županica, Jovev kaže da nije sumnjala da će pokušati otegnuti postupak ili favorizirati odluku Županije.

- Kontaktirali su me, radili na slučaju i na kraju donijeli rješenje da je otkaz nezakonit - rekla je Jovev.




Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 149
VIDEO

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm
PROMJENA VREMENA NA PUTU

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm

Kiša je već zahvatila dijelove Visa, Korčule i Pelješca, kao i dio samog sjevera države. Brojni stanovnici Hrvatske koji Praznik rada provode u prirodi nadaju se kako će ih kiša izbjeći, barem još neko vrijeme...

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'
4.3 PO RICHTERU

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'

RAKOVICA - Odmah sam pregledao snimke nadzorne kamere s vikendice u Rakovici. Potres se jasno vidi. Prvo je jako udarilo, a onda se tlo kratko zatreslo. To je udaljeno samo 2 kilometra od epicentra, javio nam je čitatelj koji je poslao snimku potresa magnitude 4.3 po Richteru koji je u srijedu u 5.38 zatresao na granici s BiH, samo 15 kilometara od Slunja.
Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima
VELIKA PROGNOZA

Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima

Promjenljivo oblačno i nestabilno. Uz umjeren razvoj oblaka mjestimice kiša i pljuskovi s grmljavinom osobito poslijepodne i navečer. Ponegdje pljuskovi mogu biti jače izraženi, stoji u prognozi DHMZ-a za srijedu...