Obavijesti

News

Komentari 133

Otkazan ovogodišnji Gay Pride u Zagrebu: 'Još razmišljamo...'

Otkazan ovogodišnji Gay Pride u Zagrebu: 'Još razmišljamo...'
1

Povorka ponosa se kao što je bila planirana za 13.6., nažalost neće održati - prije svega zbog sigurnosnih i zdravstvenih razloga, ali i zato jer je za organizaciju Prajda potrebno nekoliko mjeseci rada, poručuju

VIDEO

Organizatori Gay Pridea u Zagrebu potvrdili su da se ovogodišnja povorka u glavnom gradu Republike Hrvatske neće održati. Bila je planirana za 13. lipnja, no kako kažu iz Zagreb Pridea, neće se održati zbog sigurnosnih i zdravstvenih razloga.

Također, za organizaciju je potrebno nekoliko mjeseci rada volontera i organizacijskog odbora.

- Povorka ponosa se kao što je bila planirana za 13.6., nažalost neće održati - prije svega zbog sigurnosnih i zdravstvenih razloga, ali i zato jer je za organizaciju Prajda potrebno nekoliko mjeseci rada naših volonterki i organizacijskog odbora, što ove godine nije bilo moguće. Mi svejedno radimo na drugim aktivnostima, a još razmišljamo hoćemo li se Prajd održati ove godine - objavili su iz Zagreb Pridea na Facebooku.

Drage i dragi naši, 🌈 Povorka ponosa se kao što je bila planirana za 13.6., nažalost neće održati - prije svega zbog...

Posted by Zagreb Pride on Saturday, 16 May 2020

No, povodom obilježavanja Međunarodnog dana borbe protiv homofobije, bifobije, interfobije i transfobije (IDAHOBIT), predstavnice Zagreb Pridea podigle su zastavu ispred muzeja Mimare.

- Krajnje je vrijeme da nasilje protiv nas postane nedopustivo i kažnjivo - poručuju.

IDAHOBIT: Prekimo tišinu!

Digle smo zastave na Mimari povodom Međunarodnog dana borbe protiv homofobije, bifobije, interfobije i transfobije (IDAHOBIT)! Današnji #IDAHOBIT ne slavimo, već obilježavamo pod sloganom globalnog LGBTIQ pokreta – “Prekini tišinu!”. To je poruka #LGBTIQ zajednici, ali i krik upomoć vlastima i društvu, jer krajnje je vrijeme da nasilje protiv nas postane nedopustivo i kažnjivo! Hvala Embassy of Belgium in Zagreb na podršci i zastavama koje su nam ove godine omogućili_e :) Više: http://www.zagreb-pride.net/hr/medunarodni-dan-idahobit-dvije-trecine-lgbtiq-osoba-u-rh-dozivljava-nasilje/

Posted by Zagreb Pride on Sunday, 17 May 2020
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 133
VIDEO

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti
IZBORI 2024.

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'
INTERVJU ZA 24SATA

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'

Plus+ Ne znam jesu li ljudi svjesni u kakvoj smo situaciji sad, a u kakvoj ćemo tek biti za 10 godina. U medicinske škole se upisuje premali broj učenika - otkriva nam glavna sestra KBC-a Split.
Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'
POGLEDAJTE VIDEO

Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'

Nakon što se sastao s Milanovićem, predsjednik mu je kratko rekao: 'Evo, radi klima'. Predaja potpisa trajala je svega 15-ak minuta, a glasnogovornik Milić je na pitanje 'Jeste li dobili mandate' kratko odgovorio 'Jesmo'.