Obavijesti

News

Komentari 1

Otkaz nastavniku iz Bjelovara: Nema potvrdu i odbijao je test, nije radio još od 16. studenog

Otkaz nastavniku iz Bjelovara: Nema potvrdu i odbijao je test, nije radio još od 16. studenog

Otkaz je dobio jedan nastavnik Tehničke škole Bjelovar, koji nije dolazio na posao otkad su uvedene mjere, a iz Sindikata Preporod kažu da nitko od njihovih članova još nije dobio otkaz, no desetero je dobilo opomene

VIDEO

Kako je i najavio ministar znanosti i obrazovanja, Radovan Fuchs, ako netko od djelatnika škole ne dolazi na posao tri ili pet dana bez opravdanog razloga, može mu se uručiti izvanredni otkaz. To se dogodilo i jednom nastavniku Tehničke škole Bjelovar, donosi Jutarnji list. 

Nastavnik nije dolazio na posao od 16. studenog, dakle od samog uvođenja obavezne COVID potvrde ili negativnog testa za rad u obrazovnom sustavu. 

Ravnatelj škole, Dario Malogorski, potvrdio je da su s nastavnikom potpisali sporazumni raskid ugovora u ponedjeljak. 

Riječ je o mlađem nastavniku koji je dobio posao u ovoj školi 1. rujna ove godine. Prije potpisivanja raskida ugovora, uručene su mu dvije opomene, no u školu nije stizala povratnica, što znači da osoba nije preuzela poštu, što i nije neobično, jer za ulazak u poštu treba COVID potvrda. Potom su ih slali i na nastavnikov mail, no on nije odgovarao. 

Ravnatelj Malogorski za srednja.hr rekao je kako je nastavnik, ne želeći školi priuštiti ikakve daljnje probleme, pristao potpisati sporazumni otkaz.

- Povod raskidu ugovora je neslaganje s mjerama. Moram reći da kolega nije radio nikakve skandale, nije prijetio, nije dolazio pred školu, naprosto se nije slagao s uvedenom mjerom i od njezina uvođenja niti jednom nije došao na radno mjesto - kaže Malogorski.

U školi su, za vrijeme kad je nastavnik odbijao dolaziti na posao, organizirali zamjene koje su odrađivali njegovi kolege. Ravnatelj kaže da je nastavnik bio korektan i imao ozbiljnu namjeru raditi u struci, a ovo mu je bilo prvo zaposlenje u obrazovnom sustavu. Škola će uskoro raspisati natječaj za novog nastavnika.

Predsjednica Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama, Nada Lovrić, kaže kako je ovo neizmjeran gubitak. 

-  Njegovim odlaskom iz školstva, dobiva privreda. Danas kada se kroz izmjene zakona o strukovnom obrazovanju dodatno ruše kompetencije za strukovnu nastavu, gubitak svakog stručnog čovjeka u školi ostavit će neizmjeran trag. Mi ćemo i dalje biti zemlja jeftine radne snage, koja izlaz na svjetsko tržište - poručuje Lovrić.

Predsjednica Udruge ravnatelja srednjih škola, Suzana Hitrec, nada se pak da neće biti puno sličnih slučajeva.

- Još uvijek nemamo saznanja o tome da su počeli masovni otkazi, a i sve je manje osoba u školama koje se odbijaju testirati ili ne žele pokazati covid-potvrdu. Nadamo se da će ovakvih slučaja biti malo - govori. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.