Obavijesti

Promo sadržaj

Otkrijte tajne matične mliječi i kako ju pravilno koristiti

Otkrijte tajne matične mliječi i kako ju pravilno koristiti
3

U njoj je skrivena tajna zbog koje pčela matica doživi starost od pet do sedam godina za razliku od pčela i trutova koji dožive najviše osam tjedana

Što je zapravo matična mliječ

Matična mliječ je izlučevina žlijezda medonosnih pčela kojom hrane pčelu maticu. U njoj je skrivena tajna zbog koje pčela matica doživi starost od pet do sedam godina za razliku od pčela i trutova koji dožive najviše osam tjedana. Matična mliječ je bogata proteinima, ugljikohidratima i mastima, znači svim makronutrijentima i zbog toga se smatra vrlo hranjivim i visokoenergetskim proizvodom.

Sastav matične mliječi

Matična mliječ sadrži bjelančevine, enzime, hormone, aminokiseline, masnoće, šećer, vodu i vitamine. Sadrži 17 različitih aminokiselina, 12 do 15% ugljikohidrata, 125 bjelančevina i 5 do 6% masti te vodu. Od vitamina sadrži vitamin B5, biotin, inositol, folnu kiselinu te vitamine C, B1, B2, B6 i niacin. Od minerala sadrži željezo, mangan, fosfor, kalij, natrij, kalcij, kobalt, magnezij, cink, silicij i sumpor.

Važni vitamini u kombinaciji s matičnom mliječi

Vitamin C je važan vitamin te doprinosi normalnoj funkciji imunološkog sustava, a u našem tijelu ima i brojne druge funkcije. Doprinosi normalnom stvaranju kolagena za normalnu funkciju kostiju, krvnih žila, kože, desni i zubi. Također doprinosi normalnom funkcioniranju živčanog sustava kao i normalnoj psihološkoj funkciji. Vitamin C doprinosi smanjenju umora i iscrpljenosti te povećava apsorpciju željeza. Značajni vitamini za djecu su vitamini: A, B6, B12 i E.

Jedinstveni sastojak matične mliječi

U matičnoj mliječi nalazimo jedinstvenu 10 HAD kiselinu (trans-10-hidroksi-2 decenska kiselina) koja je ujedno i kriterij za određivanje kvalitete matične mliječi. Ona se ne može sintetizirati, te je u prirodi prisutna samo u matičnoj mliječi.

Kada i kako uzimati matičnu mliječ

Matična mliječ je potpuno prirodan proizvod. Napomena je jedino da se matična mliječ uzima u trajanju od minimalno 10 dana. Može se primjeniti nekoliko puta godišnje, na prijelazu godišnjih doba i posebno u jesen i proljeće kada je organizam najosjetljiviji. Dnevna doza se uzima ujutro natašte prije doručka.

Kome se preporučuje uzimanje matične mliječi

Preporučuje se odraslima i djeci. Preporučene dnevne doze ne smiju se prekoračiti. Napominjemo da dodatak prehrani nije nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani. Važno je pridržavati se uravnotežene i raznovrsne prehrane i zdravog načina života. 

ROY-HR1709-46

Očuvajte imunitet vaše obitelji s prirodnom matičnom mliječi i dodanim vitaminima

Royal Jelly sa vitaminom C

  • Ampule za odrasle
  • Sadrže 1500 mg svježe matične mliječi
  • Ugodni okus naranče

Royal Jelly sa vitaminima

  • Ampule za djecu 
  • Sadrže 250 mg svježe matične mliječi
  • Sadrže 5 dodanih vitamina (A, B6, B12, C i E)
  • Ugodni okus naranče
  • Za djecu od navršene 3. godine starosti

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Zgrabi 15 € na Horizont Shopu i počasti se. Požuri, samo najbržih 100  dobiva ovaj kupon!
ORANŽ EUFORIJA

Zgrabi 15 € na Horizont Shopu i počasti se. Požuri, samo najbržih 100 dobiva ovaj kupon!

Osim godišnjeg pristupa ekskluzivnom sadržaju na dar dobivate kupone za shopping i usluge vrijedne 85 eura. Najbržih 100 dobit će Horizont Shop kupon od 15 eura

Autotek autoservis: Vaša sigurnost na cesti
PROMO

Autotek autoservis: Vaša sigurnost na cesti

Autoservis Autotek Vaš je pouzdani partner za održavanje i popravak vozila. Pružaju vrhunsku uslugu uz korištenje najnovije tehnologije i visokostručno osoblje
B2Run sezona 2024. kreće iz Splita: Pridružite im se i vi 16. svibnja na poslovnoj utrci
PROMO

B2Run sezona 2024. kreće iz Splita: Pridružite im se i vi 16. svibnja na poslovnoj utrci

Sa splitske Rive poslovnjaci iz grada i okolice startaju s utrkom 16. svibnja. A nakon toga, očekuje ih aftework druženje uz glazbu