News

Komentari 29

Otrovali ga? Putinov kritičar Navalni bez svijesti je u bolnici

Otrovali ga? Putinov kritičar Navalni bez svijesti je u bolnici

Navalni je na intenzivnoj njezi bolnice u Omsku na odjelu toksikologije, prenosi TASS koji navodi izjavu ravnatelja kako je njegovo stanje ozbiljno.

Ruski opozicijski čelnik Aleksej Navalni bez svijesti leži u bolnici, nakon što je navodno otrovan, rekla je njegova glasnogovornica Kira Jarmiš, prenosi AFP.

Rekla je kako se avionom vraćao iz Sibira u Moskvu te je avion morao prisilno sletjeti nakon što mu je pozlilo.

- Sigurna sam da je namjerno otrovan - rekla je. 

Navalni je na intenzivnoj njezi bolnice u Omsku na odjelu toksikologije, prenosi TASS koji navodi izjavu ravnatelja kako je njegovo stanje ozbiljno.

- Još je bez svijesti. Spojili su ga na respirator i pozvali policiju u bolnicu na naš zahtjev - tvitala je Jarmiš.

- Mislimo da je otrovan tako što mu je netko ulio nešto u čaj. To je jedino što je pio ujutro. Liječnici kažu da je otrov brzo apsorbiran u toploj tekućini - dodala je.

Državna novinska agencija TASS izvijestila je da je Navalni na toksikološkoj jedinici intenzivnog liječenja u bolnici u Omsku.

- Njegovo je stanje ozbiljno - kazao je glavni liječnik bolnice Aleksander Murakovski za TASS.

Britanska agencija Reuters prenosi da je jedan od liječnika u bolnici Anatolij Kaliničenko kazao kako nije izvjesno da je Navalni otrovan, kao što to sugeriraju njegovi suradnici.

Voditelj pravnog odjela antikorupcijske fondacije koju vodi Navalni, Vjačeslav Gimadi, napisao je na Twitteru da nema "dvojbi da je Navalni otrovan zbog političkog položaja i aktivnosti".

Po njegovim riječima  Navalnijevi odvjetnici zatražili su istragu pokušaja ubojstva javne osobe.

I ranije bio napadan 

Navalni je već ranije pretrpio napade i zadnji je u nizu ruskih kritičara Kremlja koji je žrtva trovanja.

Navalni je 2017. pretrpio kemijske opekline očiju kad mu je napadač ispred njegova ureda bacio u lice zelenu tekućinu koja se koristi kao dezinficijens.

Prošlog kolovoza imao je osip i bio je otečen za vrijeme boravka u policijskom pritvoru dok je služio kratku kaznu zatvora zbog nezakonitih prosvjeda. Tada su liječnici zaključili da se radi o alergiji no on je tražio istragu mogućnosti trovanja.

Najčitaniji članci