Obavijesti

News

Komentari 299

Prebrojano je više od 80 posto biračkih mjesta, oglasio se i Vučić: 'Imamo apsolutnu većinu'

Prebrojano je više od 80 posto biračkih mjesta, oglasio se i Vučić: 'Imamo apsolutnu većinu'
8

Zadnje ankete daju Srpskoj naprednoj stranci predsjednika Aleksandra Vučića većinu, s 40 do 45 posto glasova.

POGLEDAJTE VIDEO: Vučić u redu za glasanje

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Sortiranje događaja
22.48

Vučić se obratio medijima

Aleksandar Vučić obratio se javnosti iz stožera SNS-a. Uz njega je stajao i predsjednik bh. entiteta Republike Srpske, Milorad Dodik. Najprije je govorio o izborima u Vojvodini.

Što se tiče Republike Srbije, Vučić kaže kako je moguće da se rezultati promijene plus/minus jedan posto. "Stvari su takve da je Srbija ne sme da stane na 46,4 posto glasova, bez glasova s Kosova", rekao je srpski predsjednik obraćajući se javnosti. 

"Lista Srbija ne sme da stane imat će apsolutnu većinu", rekao je Vučić, a stožerom u SNS-u prolomio se glasan pljesak. Vučić e rekao i kako nije nađeno nijedno mjesto u Srbiji na kojemu lista SNS-a je dobila manji broj glasova nego na prethodnim izborima. 

Vučić je objavio kako je lista SNS-a pobjednička lista i u Beogradu  te kako je siguran da će gradonačelnik biti Aleksandar Šapić. Ipak, priznaje da postoje dva faktora koja bi mogla utjecati na ovo. Jedan je to s kime će se svrstati Nestorović, a drugi su Dveri i Zavetnici koji bi, u slučaju da prijeđu izborni prag, mogli biti faktor u odlučivanju. 

"Sve u svemu, ako smijem da sumiram, apsolutna pobjeda zbog koje sam izuzetno sretan. Pokazalo se da sve što smo govorili, nikoga nismo lagali nijednog trenutka, znamo što smo radili, znamo koliko će teškog biti pred nama, za nas je važno da pokušamo ujediniti narod, tko god bude vlada u Beogradu, da ujedinimo ljude, da oni znaju da želimo Srbiji dobro", rekao je Vučić

"Obećali smo da će Srbija biti drugačija zemlja, da je neće prepoznati za tri godine", rekao je. 

22.27

Vučićeva stranka uvjerljivo vodi

Na obrađenih 80,2 posto uzorka CeSID/IPSOS-a procjenjuje da je lista "Aleksandar Vučić – Srbija ne sme da stane" osvojila je 46,4 posto glasova odnosno 129 mandata. Na drugom mestu je "Srbija protiv nasilja" s 23,3 posto ili 64 mandata.

Treću poziciju zauzima koalicija oko SPS-a sa 6,7 posto ili 18 mandata. Koalicija NADA osvojila je 4,8 posto ili 13 mandata. Cenzus, prema ovim projekcijama, prolazi i lista "Dr Branimir Nestorović – mi – glas iz naroda" sa 4,8 posto glasova, odnosno 13 mandata.

Od manjinskih lista, očekuje se da Savez vojvođanskih Mađara ima 6 mandata, koalicija Stranke pravde i pomirenja i Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini tri mandata, SDA Sulejmana Ugljanina dva mandata i po mandat lista Šaipa Kamberija i Ruska stranka.

22.00

U sjedištu Srpske napredne stranke, predsjednik Srbije Aleksandar Vučić je izjavio pred novinarima kako će pobjeda na parlamentarnim izborima (njegove liste "Srbija ne sme da stane") biti uvjerljivija nego što su sve prognoze pokazivale, a za Beograd još nije prebrojan nijedan listić, javlja N1 Srbija.

21.59

Prvi neslužbeni rezultati

 

Na osnovu 65,1 posto uzorka CeSID/IPSOS je objavio prve neslužbene rezultate.

Na osnovu 65,1 posto uzorka CeSID/IPSOS-a lista „Aleksandar Vučić – Srbija ne sme da stane“ osvojila je 46,6 posto glasova odnosno 129 mandata.

Na drugom mjestu je „Srbija protiv nasilja“ s 23 posto ili 63 mandata.

Treću poziciju zauzima koalicija oko SPS-a sa 6,9 posto ili 19 mandata.

Koalicija NADA osvojila je 4,9 posto ili 13 mandata.

Cenzus, prema ovim projekcijama, prolazi i lista „Dr Branimir Nestorović – mi – glas iz naroda“ s 4,8 posto glasova, odnosno 13 mandata.

21.30

Medijima se obratila srpska premijerka Ana Brnabić koja tvrdi kako Vučićeva lista 'Srbija ne sme da stane' ima 47,1 posto glasova nakon nakon što je obrađeno 50 posto biračkih mjesta.

Komentari 299