Obavijesti

News

Komentari 24

Otvorili su novi Dom HDZ-a u Karlovcu i proslavili obljetnicu

Otvorili su  novi Dom HDZ-a u Karlovcu i proslavili obljetnicu
2

Dom HDZ-a je novoizgrađena zgrada izgrađena deset godina nakon prvotne ideje, te nepune dvije godine od polaganja kamena temeljca na mjestu nekadašnje ruševne zgrade

VIDEO

Dom HDZ-a u Karlovcu prvi takav u Hrvatskoj, zgrada koju je stranka izgradila u staroj Karlovačkoj gradskoj jezgri u srijedu je povodom 30. obljetnice stranke otvorila svoja vrata i primila svoje prve goste, predsjednika HDZ-a i predsjednika Vlade Andreja Plenkovića, te brojne ministre.

Premijer je na svečanosti stranačke kolege podsjetio što su učinili i postigli u protekle četiri godine, te napomenuo da su pred njima izazovi ne samo idućih parlamentarnih izbora, već i unutarstranačkih izbora. Istaknuo je da se novim i jedinstvenim Statutom stranke izravno biraju čak šest svojih čelnih ljudi izravno.

- I zato je važno da svi dobro razaberete koje su opcije pred vama, koje su odgovornosti pred HDZ-om i koji je u konačnici smjer koji stranka treba imati da bi odgovorno upravljala izazovima Hrvatske 2020. - rekao je Plenković, dodajući da izazovi nisu isti kao 1990. godine, te da danas hrvatsko pitanje znači nastavak gospodarskog rasta, demografska politika, hvatanja koraka sa četvrtom industrijskom revolucijom, digitalnim društvom i digitalnim gospodarstvom, te da danas hrvatsko pitanje znači kako iskoristiti Zeleni plan Europske komisije za transformaciju hrvatskog gospodarstva, bolje obrazovanje mladih.

Predstavljanje Doma Hrvatske demokratske zajednice Karlovačke županije

- Samo oni koji se budu vrlo brzo, brzo prilagođavali i imali jasno vodstvo i smjer moći će igrati i globalnu, i europsku i nacionalnu utakmicu. Za to trebamo imati politiku, vodstvo i smjer koji razumije taj kontekst i koji će pozicionirati HDZ čvrsto na našoj platformi i državotvorstva, i domoljublja, i narodnjaštva, i demokršćanstva, i univerzalnih humanističkih vrijednosti, ali isto tako biti u stanju zastupati naše interese u ovako izmijenjenom svijetu. I to je ono što mi možemo objediniti, i to sve imamo zahvaljujući ljudima koji su članice i članovi HDZ-a, svima vama, i gdje se od svih vas očekuje doprinos. Sada je taj trenutak i važno je da o tom vodite račune i važno je i da nakon tih izbora budemo okupljeni, da budemo jedinstveni i da ponovno dobijemo povjerenje hrvatskih birača - istaknuo je Plenković.

Dom HDZ-a je novoizgrađena zgrada izgrađena deset godina nakon prvotne ideje, te nepune dvije godine od polaganja kamena temeljca na mjestu nekadašnje ruševne zgrade. Za izgradnju je izdvojeno oko tri milijuna kuna, a radi se o sredstvima iz donacija tvrtki i fizičkih osoba, te članova stranke. Prostire se na 260 četvornih metara, a u njoj se nalazi uredske prostorije, ureda čelnika stranke te konferencijska dvorana sve opremljene multimedijom, a svaka prostorija je nazvana imenom mjesta ili znamenitosti u Karlovačkoj županiji.

Predstavljanje Doma Hrvatske demokratske zajednice Karlovačke županije

Prostorija za mladež tako nosi naziv Otok ljubavi, ured predsjednika Svetice, a konferencijska dvorana Sv. Josip. Zgrada je energetski učinkovita, a troškovi najma i grijanja su među glavnim razlozima ulaska u ovaj projekt istaknuo je koordinator Mladeži Marinko Pleskina prilikom predstavljanja zgrade, dodajući da zgrada nije za korištenje samo HDZ-u, već će biti namijenjena svim građanima, mladima, udrugama i ostalima.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 24
VIDEO

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10

Nakon objave prvih rezultata u HDZ-u je zavladalo oduševljenje, a u SDP-u razočaranje. Cijelo vrijeme traje prebrojavanje, ali SDP se ne miče sa 42 mandata...

Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...
IZBORI 2024.

Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...

Na stranicama izbori možete pregledati rezultate po izbornim jedinicama i gradovima , tj. pogledati kako se glasalo u vašem 'susjedstvu'...
Nove izlazne ankete: HDZ dobio jedan mandat, SDP gubi jedan. DP ima 13, Most skočio na 11
ZATVORENA SU BIRALIŠTA

Nove izlazne ankete: HDZ dobio jedan mandat, SDP gubi jedan. DP ima 13, Most skočio na 11

Do 16.30 sati na birališta je izašlo čak 50,60 posto birača, odnosno njih čak 1.605.472. To je više od 16 posto više nego 2020. godine, 13,4 posto više nego 2016. i čak četiri posto više od rekordne 2015. godine!