Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
22 komentara

O outsourcingu: 'Žao mi je što je zaustavljena velika reforma'

Ministri Branko Grčić, Arsen Bauk i ministrica Milanka Opačić komentirali su odluku Ustavnog suda koji je referendumsko pitanje o 'outsourcingu' ocijenio neustavnim

Robert Anić/Pixsell
Foto: Robert Anić/Pixsell
22 komentara

Mi smo kao Vlada RH poštivali proceduru i dali Ustavnom sudu na ocjenu da kaže je li referendumsko pitanje ustavno ili nije. Žao mi je što je nažalost zaustavljena jedna velika reforma, koja je štitila radnike i radnička prava, izjavila je ministrica socijalne politike i mladih Milanka Opačić. 

Grčić: 'Outsourcing je pripremljena reforma, sad je sve moguće'

U jeku smo pripreme reformi za naredno razdoblje, to je već pripremljena reforma i sve je moguće. To je to što vam mogu reći - rekao je potpredsjednik Vlade i ministar Branko Grčić na pitanje novinara hoće li se outsourcing vratiti 'u igru' nakon što je Ustavni sud rekao da je referendumsko pitanje neustavno. 

- Koliko je meni poznato, rekli smo i da hoćemo i da nećemo puno prije nego što je ovo završilo. Nisam do kraja čitao odluku Ustavnog suda - rekao je ministar uprave Arsen Bauk dodavši kako je odluka Ustavnog suda zanimljiva što smo prvi put ocjenjivali zakonski prijedlog koji ide na referendum što je dobra tema za dalje analize. 

Podsjetimo, Ustavni sud utvrdio je da referendumsko pitanje o takozvanom 'outsourcingu' nije u skladu s Ustavom te o njemu nije dopušteno raspisivanje referenduma. 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message