News

Komentari 0

Ovo je Curtis, najranije rođeno dijete na svijetu s 420 grama!

Ovo je Curtis, najranije rođeno dijete na svijetu s 420 grama!

Šanse za njegovo preživljenje su bile tek jedan posto, ali on je ipak pobijedio. Bio je na respiratoru te proveo 275 dana na odjelu intenzivne njege

Guinnessova knjiga rekorda objavila je kako je maleni Curtis najranije rođena beba. Rođen je u Alabami u SAD-u, a imao je samo 420 grama nakon rođenja,

Majka ga je na ovaj svijet donijela u 21 tjednu i jednom danu trudnoće, piše BBC.

Guinnessova knjiga rekorda potvrdila je da je Curtis, koji sad ima 16 mjeseci, postavio novi svjetski rekord, postavši najmlađa prijevremeno rođena beba na svijetu koja je preživjela.

Trudnoća traje četrdesetak tjedana, što znači da je dječak rodio se čak 19 tjedana ranije, Majka, Michelle Butler, navečer je stigla u bolnicu, već idući dan na svijet donijela blizance Curtisa i C'Asyu, koja je preminula dan kasnije.

Nisu bile najbolje prognoze ni za Curtisa, dali su mu šansu za preživljenje tek 1 posto, no on je ipak pobijedio. Na respiratoru je bio tri mjeseca, a iz bolnice je pušten nakon 275 dana provedenih na intenzivnoj njezi.

- Zauvijek ću pamtiti dan kad sam napokon dovela Curtisa kući - kazala je majka četvero djeca za BBC.

Maleni dječak još uvijek treba dodatni kisik i sondu za hranjenje, ali doktori tvrde da je dobrog zdravlja.

- Radim ovo gotovo 20 godina, ali nikad nisam vidio ovako malu bebu koja je tako snažna kao on. Bilo je nešto posebno u vezi s Curtisom - kazao je dr. Brian Sims sa Sveučilišta Alabama u Birminghamu za Guinnessovu knjigu rekorda.

Prije malenog Curtisa, rekord je držao Richard Hutchinson iz Wisconsina.

Najčitaniji članci