Obavijesti

News

Komentari 112

'Ovo je ubojstvo! Smiljanić je trebao 15 godina u zatvor...'

'Ovo je ubojstvo! Smiljanić je trebao 15 godina u zatvor...'
1

Napravio je apsolutno sve da dobije maksimalnu kaznu. Ne znam što bi više netko trebao napraviti. Ostali smo bez Aleksandra za cijeli život. Ovo nije dobra poruka, rekla je Sena Krupić

VIDEO

Branislav Smiljanić je 21. prosinca kasno navečer, vozeći se sa suvozačicom zaručnicom, udario autom osječkog glumca Aleksandra Bogdanovića i usmrtio ga. U petak je proglašen krivim i izrečena mu je kazna zatvora od sedam i pol godina zatvora.

Bogdanovićeva udovica Sena Krupić u suzama je komentirala presudu. Nije zadovoljna i očekivala je maksimalnu kaznu od 15 godina.

POGLEDAJTE VIDEO: Reakcija na presudu

Pokretanje videa...

01:50

- Branislav Smiljanić nije dobio za ponašanje, nego za ubojstvo sedam godina i šest mjeseci. Tereti ga se za dva kaznena djela: izazivanje prometne nesreće sa smrtnim ishodom našeg Aleksandra. Minimalna kazna je tri, maksimalna je 15 godina - rekla je Sena i dodala:

- Taj dečko je napravio apsolutno sve da dobije maksimalnu kaznu. Vožnja bez vozačke dozvole, upravljanje autima četiri godine, prekoračenje brzine, ubojstvo u suprotnom traku, ne znam što bi više netko morao napraviti da dobije maksimalnu kaznu od 15 godina. Tako da se s ovom kaznom uopće neću složiti, s obzirom na to da smo mi kažnjeni s njegove strane za cijeli život.

Smiljanićeva obrana rekla je kako nije vidio Bogdanovića po noći, ali najstrašnija je činjenica što je pobjegao s mjesta nesreće. Rekli su da su bili u šoku, a uhićeni su nakon što im je otpala registarska tablica.

- Za kaznu nepružanja pomoći maksimalna kazna je tri godine, ne znam što treba napraviti da dobije maksimalnu kaznu s obzirom na to da nije kočio, da ga je usmrtio, da nema tragova kočenja, da je prošao kroz njega, da ga je ostavio da leži na cesti u lokvi krvi, da se vratio na mjesto zločina, da su tamo uhvaćeni. Nisam siguran da se vratio da bi mu pomogao, nego jer im je ispala tablica. I tu je dobio minimalnu kaznu za nepružanje pomoći.

Usmrtio ga na zebri i pobjegao: Dobio sedam i pol god. zatvora
Usmrtio ga na zebri i pobjegao: Dobio sedam i pol god. zatvora

Samo nekoliko trenutaka nakon pogibije supruga je čula udarac automobila, izletjela iz zgrade i vidjela ga teško ozlijeđenog. Preminuo je u bolnici nekoliko dana poslije, a njegovi su organi dani na doniranje.

- Kako više ne pružiti pomoć nekome na cesti da dobije maksimalnu kaznu od tri godine? Mi, njegova obitelj, kazalište, grad, svi skupa kažnjeni smo da budemo bez njega cijeli život, a nije maksimalna kazna koju Branislav Smiljanić treba dobiti. Ovo nije dobra poruka mladim ljudima koji voze ovakve brze aute, bez vozačke dozvole i ubijaju ljude okolo. Tako su ubili i našeg Aleksandra - kaže udovica osječkog glumca.

Smiljanić je plakao na sudu, molio Senu za oprost i rekao da je Bogdanović prebrzo hodao na pješačkom prijelazu, ali sutkinja je to odbacila. Smiljanić je vozio bez vozačke, prebrzo, nije usporio i priča je imala tragičan epilog.

- Aleksandra više nema i neće ga više nikad biti s nama, ta bol neće trajati šest godina... I poruka drugima trebala bi biti maksimalna kazna koju bi trebao dobiti da se takva, devijantna ponašanja više ne bi ponavljala. Jer za ovih sedam godina će se opet ponavljati - zaključila je shrvana udovica.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 112
VIDEO

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'
NAKON IZBORNE NOĆI

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'

Kao i do sada, ja ću se i u ovoj situaciji do kraja držati slova i duha hrvatskog Ustava - napisao je Milanović
Slaže li se Vlada PP? Penava je rješenje za ostanak HDZ-a na vlasti. Ovo su glavne prepreke
PENAVA 'NA IZVOL'TE'

Slaže li se Vlada PP? Penava je rješenje za ostanak HDZ-a na vlasti. Ovo su glavne prepreke

Plus+ Ako je Penava spreman uzeti sve što mu Plenković ponudi, u zamjenu za Pupovčev “skalp”, onda imamo vladu