Obavijesti

News

Komentari 98

Oprez! Pedofili snimaju djecu na hrvatskim plažama: Evo gdje monstrumi sve skrivaju kamere

Oprez! Pedofili snimaju djecu na hrvatskim plažama:  Evo gdje monstrumi sve skrivaju kamere

Pedofili mahom koriste ‘pametne’ telefone s ugrađenim jakim zoom kamerama, skrivene tzv. špijunske kamerice integrirane u okvire najobičnijih sunčanih Ray-Ban naočala, ručne satove, knjige...

VIDEO

Policijski službenici priveli su dvojicu njemačkih državljana koji su, koristeći ručno izrađenu kameru, snimali nagu djecu u jednom kampu na području Rovinja, izvijestila je u ponedjeljak istarska policija. Kamera je bila skrivena u prijenosnom frižideru.

Ovakve, vijesti, nažalost, čujemo svakog ljeta. 

Napredak tehnologije, kad sve postaje manje, a jednako učinkovito, poremećeni pojedinci koriste kako bi fotografirali djecu po plažama.

Nijemci u Rovinju skrili kameru u hladnjak pa snimali djecu
Nijemci u Rovinju skrili kameru u hladnjak pa snimali djecu

Pedofili mahom koriste ‘pametne’ telefone s ugrađenim jakim zoom kamerama, skrivene tzv. špijunske kamerice integrirane u okvire najobičnijih sunčanih Ray-Ban naočala, ručne satove, knjige... Koriste i kemijske olovke s ugrađenom jakom kamerom koje, osim kamere, imaju i USB punjivu bateriju te podatkovnu mikro karticu. Kamerice skrivaju i u minijaturnim pojasnim torbicama.     

Što se tiče dvojca s početka teksta, Nijemaca u dobi od 48 i 79 godina, rovinjska policija provela je kriminalističko istraživanje nad njima zbog sumnje da su počinili kazneno djelo iskorištavanje djece za pornografiju. 

Prema podacima policije u subotu su gosti jednog kampa na području Rovinja primijetili sumnjivo ponašanje dvojice muškaraca te su o tome odmah obavijestili zaštitare koji su pozvali policiju. Policijski službenici uhitili su dvojicu muškarca zbog sumnje da su snimali nagu djecu kod bazena i na plutajućem vodenom parku te su temeljem naloga nadležnog suda obavili pretrage vozila i mobilne kućice u kojoj su njemački državljani boravili.

Prilikom pretraga policijski službenici pronašli su i oduzeli ručno izrađenu napravu za snimanje, prijenosno računalo, kameru, MP3 player, četiri mobitela, sedam USB stickova i druge predmete.

Po dovršetku kriminalističkog istraživanja, u nedjelju navečer, policija je privela dvojicu osumnjičenika u pritvorsku jedinicu Policijske uprave istarske.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 98
VIDEO

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10

Nakon objave prvih rezultata u HDZ-u je zavladalo oduševljenje, a u SDP-u razočaranje. Cijelo vrijeme traje prebrojavanje, ali SDP se ne miče sa 42 mandata...

Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...
IZBORI 2024.

Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...

Na stranicama izbori možete pregledati rezultate po izbornim jedinicama i gradovima , tj. pogledati kako se glasalo u vašem 'susjedstvu'...
Nove izlazne ankete: HDZ dobio jedan mandat, SDP gubi jedan. DP ima 13, Most skočio na 11
ZATVORENA SU BIRALIŠTA

Nove izlazne ankete: HDZ dobio jedan mandat, SDP gubi jedan. DP ima 13, Most skočio na 11

Do 16.30 sati na birališta je izašlo čak 50,60 posto birača, odnosno njih čak 1.605.472. To je više od 16 posto više nego 2020. godine, 13,4 posto više nego 2016. i čak četiri posto više od rekordne 2015. godine!