Obavijesti

News

Komentari 31

'Ovo što Izrael radi Palestini je čisti oblik državnog terorizma'

'Ovo što Izrael radi Palestini je čisti oblik državnog terorizma'
11

Izraelske snage su u utorak ubile Bahaau Abu al-Attu i njegovu suprugu u njihovom domu u Gazi, nakon čega su salve raketa ispaljenje sa Pojasa Gaze ka Izraelu, ali Izrael nije ostao dužan

VIDEO

Najmanje 34 Palestinca su ubijena od početka izraelskih zračnih udara na Pojas Gaze od utorka, rekao je  glasnogovornik palestinskog Ministarstva zdravstva Ashraf al-Qidra, te dodao kako je najmanje 70 ranjenih čije ozljede variraju od manjih do umjereno teških.

Palestinian woman reacts as she inspects a house destroyed in an Israeli air strike in the southern Gaza Strip

- Ovaj sukob ima predugu povijest. Ponašanje Izraela je kontinuirana politika, a odgovor Palestinaca je očekivan. U ovoj situaciji Izrael koristi legalnost koju ima, ali ovo je čisti primjer državnog terorizma. Sve to opravdavaju s frazama da su usmrtili kolateralne žrtve, da tu nema ničega sporno. Ovaj sukob neće tako brzo završiti. Koliko god međunarodne organizacije upozoravaju, to nema odjeka. To su napisane želje bez konkretnih mjera - rekao je Ivica Maštruko, stručnjak za vanjsku politiku.

Palestinian woman reacts as she sits at the remains of a house destroyed in an Israeli air strike in the southern Gaza Strip

 

Izraelski premijer Benjamin Netanyahu danas je upozorio kako je Izrael spreman nastaviti bombardirati lokacije Islamskog džihada u Gazi dok god se nastavi ispaljivanje raketa sa ove palestinske teritorije.

Israeli Prime minister Benjamin Netanyahu delivers a statement to the media in his residency in Jerusalem

- Oni imaju samo jedan izbor: da prestanu sa ovim napadima ili će primiti još više i više udaraca. Izbor je na njima - kazao je izraelski premijer.

Palestinian boy carries his brother as he walks through the debris of a house destroyed in an Israeli air strike in the southern Gaza Strip

Na udaru izraelskih borbenih aviona našli su se razni dijelovi priobalne enklave, među kojima su i centar grada Gaze, javlja agencija Maan.

Među ubijenima je lider Islamskog džihada Abu al-Atta i njegova supruga, koji su ubijeni u utorak. Ovaj napad pokrenuo je val prekograničnog nasilja.

Palestinian boy takes cover from Israeli fire during an anti-Israel protest in the southern Gaza Strip

U srijedu su palestinske frakcije ispaljivale rakete prema jugu Izraela. Navodi se kako se Hamas, oružana grupa koja vlada Pojasom Gaze, odlučila za borbu.

Diplomatski izvor agencije Reuters naveo je kako je predstavnik Ujedinjenih naroda za Bliski istok krenuo ka egipatskoj prijestolnici Kairu kako bi počeo posredovanje između palestinskih i izraelskih lidera.

Palestinians gather at the scene of an Israeli air strike in the central Gaza Strip

Izraelska vojska je priopćila je da su dvodnevni sukobi u Gazi okončani, čime je potvrdila prekid vatre koji je ranije danas objavila ekstremistička grupa Islamski džihad, piše novinska agencija AP.

No, američka agencija javlja kako je iz Gaze na Izrael u četvrtak, nekoliko sati poslije dogovorenog prekida vatre, ispaljeno najmanje pet raketa, zbog čega su se oglasile sirene u nekim dijelovima blizu Pojasa Gaze.

Palestinian Islamic Jihad militants ride on a pickup truck during the funeral of their comrade in the southern Gaza Strip

Izraelske snage su u utorak ubile Bahaau Abu al-Attu i njegovu suprugu u njihovom domu u Gazi, nakon čega su rakete ispaljene sa Pojasa Gaze ka Izraelu.

U znak odgovora na paljbu sa palestinske teritorije, pokrenut je veliki broj zračnih udara izraelske avijacije.

Palestinians gather around the remains of a house destroyed in an Israeli air strike in the southern Gaza Strip

Sirijski državni mediji su objavili kako je u drugom napadu meta bio dom zvaničnika Islamskog džihada Akrama al-Ajorija u Damasku, gdje su poginule dvije osobe, među kojima je i njegov sin.

Sirija je objavila kako je napad izvršio Izrael, koji nije komentirao događanja u Damasku.

Palestinian women carry children as they walk on a street in the southern Gaza Strip
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 31
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori
Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"