Ovo su hrvatska podzemna skloništa i tajni bunkeri koje smo uništili. Sad bi dobro došli | 24sata
Obavijesti

News

Komentari 1
Foto: Croatia Infiltration
VELIKI FOTOIZVJEŠTAJ

Ovo su hrvatska podzemna skloništa i tajni bunkeri koje smo uništili. Sad bi dobro došli

NOVI EXPRESS Hrvatska je naslijedila 28 milijardi vrijednu imovinu JNA. Brojni kompleksi koji brane Jadran i kopno te jamče sigurno utočište za ljude više ne postoje...

Nije Hrvatska u svijetu poznata samo po svojim krškim fenomenima u podzemlju, brojnim špiljama i jamama koje su izbrazdale kopno od Istre do Dubrovnika. Desetljećima je vojska, od Austrougarske do JNA, utvrđivala svoje položaje znajući dobro prikiriti svoje kapacitete. U podzemlje su ulagali nemilice ne bi li obranili ovaj vrijedni komad teritorija na spoju sjevera, juga i istoka Europe. Točno dvadeset osam milijardi dolara vrijednost je nepokretne vojne imovine koju je Hrvatska preuzela nakon povlačenja JNA 1991. godine. Na području Hrvatske ostale su 862 nekretnine, što bi bilo 27,5 posto od ukupnog broja nekretnina bivše vojske na području cijele nekadašnje Jugoslavije. A danas većina toga trune ili, optimistično rečeno, služi za razvoj mahovine i gljiva. Cijeli zbir podzemne Hrvatske nabrojan je u izvješću koje je u još u doba vlade premijera Ivice Račana precizno sastavio Savjet za sukcesiju vojne imovine MORH-a.

Komentari 1

VIDEO

Iza poginulog Davora ostalo je petero djece i trudna supruga. Vjenčali se par sati prije nesreće
CIJELI KRAJ TUGUJE

Iza poginulog Davora ostalo je petero djece i trudna supruga. Vjenčali se par sati prije nesreće

Davor je sletio s kolnika i ostao na mjestu mrtav. Vijest o tragičnoj smrti brzo je stigla u Potnjane i u očaj bacila cijelo selo.

Stravičan video: Nasred ceste driftao motorom pa na njega naletio auto. Teško je ozlijeđen
MOTO SUSRET U SLAVONIJI

Stravičan video: Nasred ceste driftao motorom pa na njega naletio auto. Teško je ozlijeđen

ŠIŠKOVCI - Na moto susretu u subotu je u 18 sata došlo do prometne nesreće u kojoj je vozačica automobila (21) naletjela na motociklista (39), potvrdila nam je vukovarsko-srijemska policija. Motociklist je teže ozlijeđen, a policija je očevidom utvrdila da je motociklist driftao te time napravio i dimnu zavjesu na cesti. Vrtio se u krug stražnjim dijelom motora te je prešao na stranu ceste suprotnog smjera. Tada je na njega autom naletila vozačica. Alkotestom je policija utvrdila da niti vozačica niti vozač nisu bili pijani.
Poginuo motociklist u Zagrebu, promet se odvija usporeno
KOD SLAVONSKE AVENIJE

Poginuo motociklist u Zagrebu, promet se odvija usporeno

Nesreća se dogodila na križanju Slavonske avenije i Ulice Siniše Glavaševića. Trenutno je očevid u tijeku...