Obavijesti

News

Komentari 17

Ovo su najpametnije životinje: Vrane, hobotnice, svinje, psi...

Ovo su najpametnije životinje: Vrane, hobotnice, svinje, psi...
4

Neke životinje nas mogu fascinirati svojom sposobnosti da obavljaju zadatke. Za inteligenciju nekih već znate, dok bi se za ostale mogli iznenaditi...

VIDEO

Hobotnice -  To su jedne od najpametnijih životinja u vodama. Znanstvenici su otkrili brojne zanimljivosti o ovim životinjama. Igraju se, rješavaju probleme, navigiraju se kroz labirinte, imaju kratkoročno pamćenje...

Golubovi - Ptice koje imaju odlično pamćenje. Mogu zapamtiti svoj odraz u ogledalu i stotine različitih fotografija. Također, mogu zapamtiti put do kuće iz veoma udaljenih destinacija (zbog toga se često koriste kao pismonoše).

Svinje - Ove su životinje veoma emocionalne. Lako mogu uvrijediti i često se dosađuju. Lako ih je dresirati i veoma su društvene. Mogu prepoznati i vlastito ime.

Psi - Za njih se često kaže da su najbolji prijatelji čovjeku. Veoma su društveni, razumiju naredbe, poslušni su i veoma emotivni. Raspoznaju ljudska i životinjska lica koja su tek upoznali, a često su i ljubomorni. Dobro pamte, a najviše ako ih netko povrijedi.

POGLEDAJTE VIDEO: Najpametnije životinje na svijetu

Pokretanje videa...

00:42

Papige - Papige su jedne od najpametnijih ptica - mogu razumijeti ljudski govor, oponašati ga, pamte mnoge riječi, slažu svoje rečenice...

Vrane - Vrane također mogu naučiti govoriti i brojati, a neke čak znaju i iskoristiti različite materijale i oruđa kako bi ulovili hranu (savijaju žice, spajaju štapove...).

Štakori - Oni znaju naći izlazi iz veoma kompleksnih labirinta, mogu koristiti svoja izoštrena čula mirisa i sluha u pronalaženju mina i bombi, a pokazuju i uzbuđenje, gubitak, stres i žalost.

Delfini - Društvene životinje koje svoje rođake mogu pronaći čak i ako su udaljeni kilometrima. Imaju vlastiti jezik kojim komuniciraju. Rješavaju razne testove znanstvenika i shvaćaju koncept brojeva.

Slonovi - Znaju koristiti različite objekte i stvari bez da ih se prvo nauči kako se oni ispravno koriste. Oni to čine pomoću svog intelekta i intuicije. Znaju čistiti hranu, a nabavljaju i različita oruđa kako bi je očistili. Veoma su razigrani, ali i emotivni. Vezani su jedni uz druge.

Čimpanze i orangutani - Čimpanze brzo uče, obavljaju kognitivne i kreativne zadatke i imaju pamćenje bolje od velike većine životinja. Veoma su društvene i prilagodljive. Mogu razmišljati unaprijed, pa to koriste kao taktiku u lovu na hranu. Za razliku od njih, orangutani mogu čak i naučiti koristiti daske, čekić i čavle kako bi sagradili strukture, a znaju koristiti i lijevak i cijevi kako bi usmjerili vodu gdje žele. Posebni su po njihovoj sposobnosti da razumiju zbog čega se to radi i kako im to može biti od pomoći u divljini.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 17
VIDEO

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti
IZBORI 2024.

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'
INTERVJU ZA 24SATA

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'

Plus+ Ne znam jesu li ljudi svjesni u kakvoj smo situaciji sad, a u kakvoj ćemo tek biti za 10 godina. U medicinske škole se upisuje premali broj učenika - otkriva nam glavna sestra KBC-a Split.
Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'
POGLEDAJTE VIDEO

Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'

Nakon što se sastao s Milanovićem, predsjednik mu je kratko rekao: 'Evo, radi klima'. Predaja potpisa trajala je svega 15-ak minuta, a glasnogovornik Milić je na pitanje 'Jeste li dobili mandate' kratko odgovorio 'Jesmo'.