Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
17 komentara

Ovo su najpametnije životinje: Vrane, hobotnice, svinje, psi...

Neke životinje nas mogu fascinirati svojom sposobnosti da obavljaju zadatke. Za inteligenciju nekih već znate, dok bi se za ostale mogli iznenaditi...

17 komentara

Hobotnice -  To su jedne od najpametnijih životinja u vodama. Znanstvenici su otkrili brojne zanimljivosti o ovim životinjama. Igraju se, rješavaju probleme, navigiraju se kroz labirinte, imaju kratkoročno pamćenje...

Golubovi - Ptice koje imaju odlično pamćenje. Mogu zapamtiti svoj odraz u ogledalu i stotine različitih fotografija. Također, mogu zapamtiti put do kuće iz veoma udaljenih destinacija (zbog toga se često koriste kao pismonoše).

Svinje - Ove su životinje veoma emocionalne. Lako mogu uvrijediti i često se dosađuju. Lako ih je dresirati i veoma su društvene. Mogu prepoznati i vlastito ime.

Psi - Za njih se često kaže da su najbolji prijatelji čovjeku. Veoma su društveni, razumiju naredbe, poslušni su i veoma emotivni. Raspoznaju ljudska i životinjska lica koja su tek upoznali, a često su i ljubomorni. Dobro pamte, a najviše ako ih netko povrijedi.

POGLEDAJTE VIDEO: Najpametnije životinje na svijetu

[video: 1189273 / ]

Papige - Papige su jedne od najpametnijih ptica - mogu razumijeti ljudski govor, oponašati ga, pamte mnoge riječi, slažu svoje rečenice...

Vrane - Vrane također mogu naučiti govoriti i brojati, a neke čak znaju i iskoristiti različite materijale i oruđa kako bi ulovili hranu (savijaju žice, spajaju štapove...).

Štakori - Oni znaju naći izlazi iz veoma kompleksnih labirinta, mogu koristiti svoja izoštrena čula mirisa i sluha u pronalaženju mina i bombi, a pokazuju i uzbuđenje, gubitak, stres i žalost.

Delfini - Društvene životinje koje svoje rođake mogu pronaći čak i ako su udaljeni kilometrima. Imaju vlastiti jezik kojim komuniciraju. Rješavaju razne testove znanstvenika i shvaćaju koncept brojeva.

Slonovi - Znaju koristiti različite objekte i stvari bez da ih se prvo nauči kako se oni ispravno koriste. Oni to čine pomoću svog intelekta i intuicije. Znaju čistiti hranu, a nabavljaju i različita oruđa kako bi je očistili. Veoma su razigrani, ali i emotivni. Vezani su jedni uz druge.

Čimpanze i orangutani - Čimpanze brzo uče, obavljaju kognitivne i kreativne zadatke i imaju pamćenje bolje od velike većine životinja. Veoma su društvene i prilagodljive. Mogu razmišljati unaprijed, pa to koriste kao taktiku u lovu na hranu. Za razliku od njih, orangutani mogu čak i naučiti koristiti daske, čekić i čavle kako bi sagradili strukture, a znaju koristiti i lijevak i cijevi kako bi usmjerili vodu gdje žele. Posebni su po njihovoj sposobnosti da razumiju zbog čega se to radi i kako im to može biti od pomoći u divljini.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message