Obavijesti

News

Komentari 117

'Ovršili su me zbog plina iako plinski priključak nemam’

'Ovršili su me zbog plina iako plinski priključak nemam’

Tvrtka Zagorski metalac tvrdi da je Ivan Pavetić (70) platio tri puta po 500 kuna, a on kaže da je to učinio netko drugi s njegovim imenom. Uložio je žalbu, no Općinski sud u Zlataru odbio ju je

VIDEO

Blokirali su mi račun ni krivom ni dužnom. Osramotio sam se na blagajni u prodavaonici, nisam mogao rođendan proslaviti ni otići na more jer nisam imao novca, ogorčeno nam je ispričao Ivan Pavetić (70) iz Bedekovčine.

Dobio je ovrhu za plin, a nema ni priključak. Grije se na drva jer ima vlastitu šumu. Poštar mu je u lipnju donio rješenje za ovrhu 3027 kuna od tvrtke Zagorski metalac.

- Ako me tad nije srce ostavilo, neće nikad. Nikad nisam bio dužan ni lipe, sve račune plaćam na vrijeme - kaže nam Ivan dodajući da do lipnja opomene o dugovanju nije dobivao pa nije ni mogao upozoriti na grešku. A prema izvidu koji su mu poslali iz Metalca, dug se gomilao od 2015.

- Piše i da je u veljači, travnju te svibnju uplaćeno po 500 kuna. A ja to nisam plaćao. Postoje još tri Ivana Pavetića. Čim sam dobio rješenje, otišao sam u Metalac i rekao da su pogriješili, da to nisam ja, da nemam priključak, da po mojoj zemlji ne ide plin - priča dodajući kako nije znao da se mora žaliti pismenim putem.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Ivan Pavetić

Mislio je da su iz Metalca provjerili njegove tvrdnje i shvatili da se ne radi o njemu. No u kolovozu se šokirao. Blagajnica u prodavaonici rekla mu je da je kartica odbijena.

- Otišao sam na bankomat i pisalo je da nemam sredstava. U FINA-i su mi rekli da mi je ovrhom oduzeto 3027 kuna - priča šokirani Ivan, koji prima mirovinu od 4200 kuna, a od toga plaća i kredit.

S računa su mu skinuli i 1900 kuna za troškove FINA-e.

- Nitko nije došao provjeriti imam li priključak - kaže.

Uložio je žalbu. Općinski sud u Zlataru odbio ju je. Istekao je rok. To ga stoji 625 kuna. U Zagorskome metalcu nisu nam odgovorili zašto su ovršili čovjeka koji im nije dužan. Istaknuli su samo kako se nije žalio u pisanom obliku u roku od osam dana.

- Nije osporio osnovanost potraživanja, visinu dugovanja ni rješenje kojim je određena ovrha - poručili su nam iz Zagorskog metalca dodavši kako su slijedom navedenog putem FINA-e proveli ovrhu.

- Kako su me pronašli? Nisam njihov korisnik, a imaju sve moje podatke - pita Pavetić.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 117
VIDEO

Obrađeno više od 99,5 posto biračkih mjesta: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Obrađeno više od 99,5 posto biračkih mjesta: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11

Nakon objave prvih rezultata u HDZ-u je zavladalo oduševljenje, a u SDP-u razočaranje. Cijelo vrijeme traje prebrojavanje, ali SDP se ne miče sa 42 mandata...

UŽIVO Gužve na biralištima! Mnogi se žale da ih nema na listi. DIP se oglasio o izlaznosti
IZ MINUTE U MINUTU

UŽIVO Gužve na biralištima! Mnogi se žale da ih nema na listi. DIP se oglasio o izlaznosti

Hrvatska bira 11. saziv Sabora odnosno 151 zastupnika. Građani svoje pravo mogu iskoristiti do 19 sati, kada se birališta zatvaraju
FOTO Izbori 2024. ruše rekorde: Pogledajte gdje je najveća, a gdje najmanja izlaznost birača
NAJVEĆA IZLAZNOST U 24 GODINE

FOTO Izbori 2024. ruše rekorde: Pogledajte gdje je najveća, a gdje najmanja izlaznost birača

U usporedbi s proteklim godinama, ova izlaznost je za šest postotnih poena viša nego 2020. godine, 5,3 posto više nego 2016. godine, a premašila je čak i rekordnu 2015. godinu kada je do 11.30 sati glasalo 21,55 posto