Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
3 komentara

Oživimo #PLAC: Fina hrana i klupska glazba na Britancu

24sata i Zdrava krava, uz potporu Zagrebačke pivovare i Tržnica Zagreb, pokrenuli su projekt kojim povezuju OPG-ove i umjetnike...

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
3 komentara

Nadamo se da će cijeli koncept prepoznati naši sugrađani, rekla je Tina Puhalo Grladinović iz Zagrebačke pivovare na predstavljanju projekta Plac u petak poslijepodne na zagrebačkom Britanskom trgu.

Projekt #PLAC organizirali su 24sata i Zdrava Krava. Suorganizator je Hrvatski klaster konkurentnosti kreativnih i kulturnih industrija. Cilj projekta je oživjeti zagrebačke tržnice, a posebno one na kojima se ljudi ne zadržavaju. To će učiniti elektroničkom glazbom te štandovima sa zdravim i ekološkim proizvodima obiteljskih gospodarstava. Pokrovitelj projekta je Zagrebačka pivovara, a partneri su Pragma komunikacije i Tržnice grada Zagreba.

Svoj obol oživljavanju Britanca dali su i mladi umjetnici. Radove su jučer izložili studenti zagrebačke Akademije likovnih umjetnosti, a okupljene građane rasplesali su M.I.L.E. Kozmodrum i Oberkuul.

- Drago nam je što možemo pokrenuti projekt koji slijedi europske metropole. Želimo dati jedan novi sadržaj našem gradu - rekao je Boris Trupčević, član Uprave 24sata i direktor tvrtke Styria Media International za Hrvatsku.


- Zagrepčanima želimo na njihovim trgovima ponuditi domaće proizvode - rekla je Ana Kovačić, predstavnica OPG-ova koji su svoje proizvode prodavali jučer na Britancu.


- Vjerujem u zagrebačke placeve. Znate li kad je najjeftinije na placu? Petkom oko tri sata kad se kumice spremaju kući. A ja volim otići na plac i subotom. Podmitim kumice kavom, a onda mi one daju da si izaberem najbolje proizvode koje imaju - našalio se Milan Bandić.

Gradonačelnik je najavio i kako će ispod Britanskog trga za nekoliko godina izgraditi garažu na tri etaže.

- Super je što smo se družili i promovirali ono što radimo i, što je još važnije, ono što volimo - zaključila je studentica Josipa Pentić, koja je izlagala svoje radove.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message