Obavijesti

News

Komentari 49

Ranjenog vojnika iz karlovačke bolnice prevezli su u Zagreb

Ranjenog vojnika iz  karlovačke bolnice prevezli su u Zagreb
1

Vojnici su stradali u eksploziji u srijedu oko 13 sati tijekom obuke u sklopu Temeljne časničke izobrazbe smjera Inženjerija, na vojnom poligonu "Cerovac" kod Karlovca

VIDEO

Situacija je jako teška, prognoze nisu nimalo dobre, ali vjerujemo. Nadamo se... Nadamo se najboljem, tiho nam je u četvrtak u predvorju karlovačke bolnice govorio stric teško stradalog vojnika Josipa Milkovića (22).

Ispod oka bi, pokatkad, pogledao prema Josipovoj majci, ocu, braći i sestrama, koji su uplakanih očiju i okruženi pripadnicima Oružanih snaga oko 13.30 sati napuštali bolnicu. Nije im se moglo ni približiti, a čitavo vrijeme njihova boravka u bolnici vojska im je na usluzi i štiti ih od bilo kakvih novinarskih upita. U četvrtak ih je u posjet došlo čak 20-ak, a svi su, u nazočnosti vojnog kapelana, bili na misi u bolničkoj kapelici svetog Andrije.

U induciranoj komi ga prevezli u Zagreb

Sanacijski upravitelj OB Karlovac Suad Crnica za Hinu je potvrdio kako je sanitetsko vozilo u četvrtak oko 18 sati prevezlo ozlijeđenog kadeta iz Karlovca u KB Dubrava. Kazao je kako su pripreme vrlo složenog prijevoza trajale više od sata. Voditelj Odjela intenzivne medicine Josip Žunić rekao je da je pacijent u stanju inducirane kome. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Voditelj Odjela za kardijalnu anesteziju i intenzivno liječenje KB "Dubrava" Ivo Huseđinović rekao je za Hinu da je razlog prijevoza pacijenta "procjena liječničkog konzilija da je mogući benefit ako se vojnik nastavi liječiti u Dubravi veći od rizika transporta".

- Kod nas u Dubravi će imati ekstenzivnije liječenje jer medicinski složeni pacijenti, osim vrhunskog znanja, zahtijevaju i mnoštvo sofisticirane opreme, što Dubrava ima - rekao je Huseđinović. 

Pacijent je priključen na mobilne aparate, a da bi ga se unijelo u sanitetsko vozilo bilo je potrebno pet osoba.  

Uz Josipa, teško je stradao i instruktor-časnik (41), kojega su u srijedu navečer iz karlovačke bolnice prebacili na daljnju obradu i liječenje u zagrebačku KB Dubrava. Huseđinović je rekao da se dobro oporavlja i da mu život nije ugrožen.

POGLEDAJTE VIDEO:

 

Pokretanje videa...

00:39

 

Buljević najavio opsežnu istragu

Ministar obrane Josip Buljević najavio je da će istragu voditi tri povjerenstva.  

- Što se dogodilo utvrdit će povjerenstva koja smo formirali, jedno povjerenstvo na razini postrojbe, jedno na razini Vojnog učilišta i treće na razini Glavnog stožera - rekao je u srijedu u karlovačkoj bolnici.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 49
VIDEO

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'

Izbori su iza nas, obrađeni su svi glasovi, a sada kreće političko nadmudrivanje. Tko će s kime koalirati i stvoriti većinu...

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef
IZBORNA NOĆ U MOSTU

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef

Božo Petrov došao je nešto prije 19 sati, ali je netragom nestao, pričalo se da je otišao kući oko 22 sata. Ipak, zvali su ga nazad. Ubrzo više neće biti predsjednik i Most traži novog šefa stranke
Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...
KOMENTAR BORISA RAŠETE

Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...

Plus+ Birači nisu previše kaznili HDZ ni za brojne afere, niti za Lex AP, ni za Turudića. Naprotiv, uz ovako visoku izlaznost njihova politika dobila je legitimaciju. A za nastavak vladavine trebat će im solidna trgovačka vještina