Obavijesti

News

Komentari 0

Ozlijeđeni Medo razveselio se spasiocima, zbrinuli ga u azilu

Ozlijeđeni Medo razveselio se spasiocima, zbrinuli ga u azilu
6

Pas je imao ozlijede iz potresa, ali i stare. Najprije je bio preplašen, a kad je shvatio da mu žele pomoći, razeselio se spasiocima. Oporavlja se u azilu. Kažu da će Medo biti dobro

VIDEO

U potresu koji je pogodio područje Petrinje, Siska i Gline, i brojni kućni ljubimci ostali su bez svog doma. Vlasnici su vjerojatno pronašli novi smještaj, a mnogi pasi su ostali čuvati svoje nekadašnje domove koji su sad ruševine. Brojne fotografije pasa objavljene su na portalima i društvenim mrežama.

Jedan od pasa stigao je u Azil Dumovec.

- Psa smo preuzeli u Petrinji. Bila mu je nužna veterinarska pomoć, pa smo ga iz zgrade u kojoj je pronađen, povezli sa sobom u Dumovec. O psu se, nažalost, nije skrbilo na odgovarajući način. Šestogodišnji pas u tipu labradora ima velikih kožnih problema. Na koži smo uz neliječen dermatitis opazili i nekoliko površinskih ozljeda koje je pas vjerojatno zadobio u potresu. Zbog stresa Medo je na početku bio agresivan, no kad je osjetio da mu želimo pomoći, postao je druželjubiv. U našoj ambulanti temeljito smo ga pregledali i dali mu svu potrebnu terapiju. Nahranjen je i sada je u karanteni. Vjerujemo kako će pri odlasku iz Dumovca blistati. Medo će biti dobro - objavili su iz Azila Dumovec, Skloništa za nezbrinute životinje Grada Zagreba. 

Objavili su i upute što činiti nakon pronalaska psa u potresom pogođenom području.


Zbog potresa mnoge su životinje u Sisačko-moslavačkoj županiji napustile svoje domove. Neke su od kuće pobjegle iz straha, a neke su izgubile krov nad glavom.

Sklonište za nezbrinute životinje Grada Zagreba objavilo je upute građanima što činiti nakon pronalaska psa u potresom pogođenom području:

1. Odvedite psa na očitanje mikročipa najbližem veterinaru:

Petrinja

Adresa: Ulica Ljudevita Gaja 40A

Mobitel: 098 17 69 532

Glina

Adresa: Žrtava Domovinskog rata 60

Mobitel: 098 599 098

2. Ako ste očitali podatke o vlasniku psa putem mikročipa, nazovite ga.

Ako vlasnik može prihvatiti psa, odvedite mu ga.

Ako to nije moguće ili niste uspjeli stupiti u kontakt s vlasnikom, nazovite Info centar Dumovec na telefon 01 2008 354.

3. Info centar u suradnji s ostalim djelatnicima Skloništa za nezbrinute životinje Grada Zagreba organizirat će prijevoz i smještaj životinje. U suradnji s nadležnim ministarstvom vodi se evidencija nađenih životinja kako bi ih se lakše vratilo vlasnicima kad se za to otvori mogućnost.

4. Info centar Dumovec nazovite i u slučaju svih dodatnih pitanja ili dvojbi.

5. U Sklonište možete donijeti hranu i poslastice za pse i mačke s područja pogođenog potresom te se javiti ako ste u mogućnosti privremeno udomiti psa ili mačku.

U sličnu je akciju spašavanja životinja Sklonište za nezbrinute životinje Grada Zagreba bilo uključeno nakon poplava u županjskoj Posavini.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag
Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.