News

Komentari 0

Ozlijeđeni Medo razveselio se spasiocima, zbrinuli ga u azilu

Ozlijeđeni Medo razveselio se spasiocima, zbrinuli ga u azilu

Pas je imao ozlijede iz potresa, ali i stare. Najprije je bio preplašen, a kad je shvatio da mu žele pomoći, razeselio se spasiocima. Oporavlja se u azilu. Kažu da će Medo biti dobro

U potresu koji je pogodio područje Petrinje, Siska i Gline, i brojni kućni ljubimci ostali su bez svog doma. Vlasnici su vjerojatno pronašli novi smještaj, a mnogi pasi su ostali čuvati svoje nekadašnje domove koji su sad ruševine. Brojne fotografije pasa objavljene su na portalima i društvenim mrežama.

Jedan od pasa stigao je u Azil Dumovec.

- Psa smo preuzeli u Petrinji. Bila mu je nužna veterinarska pomoć, pa smo ga iz zgrade u kojoj je pronađen, povezli sa sobom u Dumovec. O psu se, nažalost, nije skrbilo na odgovarajući način. Šestogodišnji pas u tipu labradora ima velikih kožnih problema. Na koži smo uz neliječen dermatitis opazili i nekoliko površinskih ozljeda koje je pas vjerojatno zadobio u potresu. Zbog stresa Medo je na početku bio agresivan, no kad je osjetio da mu želimo pomoći, postao je druželjubiv. U našoj ambulanti temeljito smo ga pregledali i dali mu svu potrebnu terapiju. Nahranjen je i sada je u karanteni. Vjerujemo kako će pri odlasku iz Dumovca blistati. Medo će biti dobro - objavili su iz Azila Dumovec, Skloništa za nezbrinute životinje Grada Zagreba. 

Objavili su i upute što činiti nakon pronalaska psa u potresom pogođenom području.


Zbog potresa mnoge su životinje u Sisačko-moslavačkoj županiji napustile svoje domove. Neke su od kuće pobjegle iz straha, a neke su izgubile krov nad glavom.

Sklonište za nezbrinute životinje Grada Zagreba objavilo je upute građanima što činiti nakon pronalaska psa u potresom pogođenom području:

1. Odvedite psa na očitanje mikročipa najbližem veterinaru:

Petrinja

Adresa: Ulica Ljudevita Gaja 40A

Mobitel: 098 17 69 532

Glina

Adresa: Žrtava Domovinskog rata 60

Mobitel: 098 599 098

2. Ako ste očitali podatke o vlasniku psa putem mikročipa, nazovite ga.

Ako vlasnik može prihvatiti psa, odvedite mu ga.

Ako to nije moguće ili niste uspjeli stupiti u kontakt s vlasnikom, nazovite Info centar Dumovec na telefon 01 2008 354.

3. Info centar u suradnji s ostalim djelatnicima Skloništa za nezbrinute životinje Grada Zagreba organizirat će prijevoz i smještaj životinje. U suradnji s nadležnim ministarstvom vodi se evidencija nađenih životinja kako bi ih se lakše vratilo vlasnicima kad se za to otvori mogućnost.

4. Info centar Dumovec nazovite i u slučaju svih dodatnih pitanja ili dvojbi.

5. U Sklonište možete donijeti hranu i poslastice za pse i mačke s područja pogođenog potresom te se javiti ako ste u mogućnosti privremeno udomiti psa ili mačku.

U sličnu je akciju spašavanja životinja Sklonište za nezbrinute životinje Grada Zagreba bilo uključeno nakon poplava u županjskoj Posavini.

Najčitaniji članci