Obavijesti

News

Komentari 52

'Pacijenti sami dolaze na hitni prijem jer im njihovi obiteljski liječnici nisu dostupni'

'Pacijenti sami dolaze na hitni prijem jer im njihovi obiteljski liječnici nisu dostupni'

Vili Beroš odbacio je optužbe Koordinacije hrvatske obiteljske medicine da propuste u sustavu svaljuje na leđa obiteljskih doktora, ali je istaknuo da pacijenti sami dolaze na hitnu jer im njihovi doktori nisu dostupni

VIDEO

Ne želim ulaziti u polemiku s vodstvom jedne udruge liječnika primarne zdravstvene zaštite koja često ne zastupa mišljenja većine obiteljskih liječnika koji savjesno i predano obavljaju svoj svakodnevni posao, rekao je Vili Beroš o optužbama KOHOM-a.

Naglašava da je skrb o građanima obveza i odgovornost i Ministarstva zdravstva te ne može, kaže, ne reagirati kada mu pacijenti svakodnevno pišu i ukazuju na disfunkcionalnosti zdravstvenog sustava.

- Uz to, svakodnevno pratimo pojave kao što su preopterećenje hitnog prijema, da pacijenti najčešće sami dolaze jer im njihovi liječnici nisu dostupni. To se mora promijeniti - poručio je.

Ministar se ispričao svim obiteljskim liječnicima koji su se osjetili prozvanim i zahvalio im na podršci koju "nesebično" daju u suzbijanju epidemije.

- Ali, radi naših građana uvijek ću reagirati prema svima koji ne rade i ne obavljaju zadovoljavajuće svoj posao bez obzira o kojim zdravstvenim radnicima se radi, bolnički ili primarni ili oni u javnom zdravstvu - poručio je Beroš.

Koordinacija hrvatske obiteljske medicine (KoHOM) u subotu je oštro osudila dio teksta u Nacrtu reformskih mjera koje je ministar Beroš predstavio na saborskom Odboru za zdravstvo i socijalnu politiku.

Iz te udruge su u priopćenju, između ostalog, naveli da je Beroš kao "veliku disfunkcionalnost" u primarnoj zdravstvenoj zaštiti naveo "upućivanje nehitnih stanja u bolničke hitne" te "nedovoljan odaziv liječnika primarne" u mobilne timove za cijepljenje, optuživši ministra da je "u oba slučaja iznio potpunu laž".

Prozvali su ga i da je "goleme" propuste u funkcioniranju zdravstvenog sustava "pokušao svaliti na leđa obiteljskih doktora".  

Iz KOHOM-a su upozorili da pacijenti samoinicijativno odlaze u hitnu službu zato što na pojedine dijagnostičke pretrage čekaju mjesecima, negdje i po šest mjeseci ili godinu dana, te smatraju da je to isključivo odgovornost aktualnog ministra i njegovih prethodnika jer nisu "uspjeli, znali ili htjeli smanjiti liste čekanja".

 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 52
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.