Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
113 komentara

Pustili ga kući - umro u vozilu saniteta: 'Nisu tražili pratnju'

Nitko nije zatražio medicinsku sestru u pratnji za vrijeme prijevoza pacijenta. Muškarac je preminuo. Od čega, to se tek treba utvrditi, kaže Davor Rimac, voditelj Ispostave Labin Istarskih domova zdravlja

Pula: Biskupija darovala sanitetsko vozilo Općoj bolnici Pula
Foto: Dusko Marusic/PIXSELL
113 komentara

Muškarac (72) iz Labina preminuo je u sanitetskom vozilu Istarskih domova zdravlja nakon što je otpušten kući iz KBC-a Rijeka gdje se liječio 11 dana, objavio je Index u srijedu navečer.

Je li u pitanju nemar, loša organizacija ili nešto treće, tek se treba utvrditi, jer u sanitetskom vozilu koje je došlo po nesretnog čovjeka osim vozača nije bilo medicinske sestre ili tehničara.

Pacijent je, neslužbeno doznajemo, liječen u KBC Rijeka zbog upale pluća. Muškarac je u srijedu pušten kući nakon poboljšanja zdravstvenog stanja.

Labinska ispostava domova zdravlja poslala je sanitet samo s vozačem, što nam je potvrdio Davor Rimac, voditelj Ispostave Labin Istarskih domova zdravlja.

- Onaj tko je naručio sanitetski prijevoz nije naveo, a to je KBC Rijeka. Nitko nije zatražio medicinsku sestru u pratnji za vrijeme prijevoza pacijenta. Muškarac je preminuo. Od čega, to se tek treba utvrditi. Vozač je nakon što je uočio da pacijent ne diše zvao Hitnu pomoć iz Labina, te sam pristupio reanimaciji do dolaska Hitne. Koliko je trajala reanimacija ne znam. Hitna pomoć je ubrzo došla i reanimacija je nastavljena, no nažalost bezuspješno - rekao je Davor Rimac.

Kaže da je pacijent prestao disati u blizini Labina u 16.22 sata, nakon čega je pozvana Hitna pomoć. I Hitna ga je nastavila oživljavati, no muškarcu nije bilo pomoći.

- Nalog za prijevoz izdan je od Klinike za pulmologiju KBC Rijeka, a kod izdavanja naloga nije zatražena pratnja medicinske sestre/tehničara - dodao je Rimac na kraju.

Foto:Ilustracija

Tema: Hrvatska

Možda vas zanima i ovo:
Message