Obavijesti

News

Komentari 67

Pahor o 'romansi' s Kosor: Da, imali smo političku romansu!

Pahor o 'romansi' s Kosor: Da, imali smo političku romansu!
1

Borut Pahor je objasnio zašto nije htio s Jadrankom Kosor razgovarati na otvorenom u dvorcu Trakošćan nego je tražio da uđu unutra. Govorio je i o Ljubljanskoj banci

VIDEO

Bivši slovenski premijer i kandidat za predsjednika Borut Pahor rekao je u emisiji Nedjeljom u dva kako je prvi razgovor s Jadrankom Kosor odbio na otvorenom u dvorcu Trakošćan, već da je tražio da uđu unutra jer nije želio da razgovor prate obavještajne službe. 

- Jedan ima hranu, drugi vodu i tako smo zajedno došli do vrha, riješili problem. Bila je to pobjeda razuma u demokraciji - slikovito je opisao Pahor dogovor s Kosor oko granica. Na pitanje kakvu je ulogu u pregovorima imala Hilary Clinton, odgovorio je da nije imala veliku. Rekao je da se sa Sanaderom nije mogao dogovoriti jer je Sanader mislio da je Slovenija premala država i da će popustiti pritiscima velikih sila. 

Pahor je preuzeo dio odgovornosti za ekonomsku krizu u Sloveniji 2008., ali se isto tako pravdao da je zanemarivao taj problem zbog "rješavanja važnijeg problema - rješavanja sukoba s Hrvatskom".

- Svatko mora odabrati prioritete. Odabrao sam kao prioritet mir i prijateljstvo s Hrvatskom te podcijenio problem osiguravanja bankarskog sustava - rekao je Pahor.

Pahor se dotaknuo i problema Srbije i Kosova. Smatra da je bivši predsjednik Boris Tadić pogriješio što nije odmah priznao Kosovo.

- Napravio je grešku jer je ignorirao da je Kosovo neovisna država i počeo se natjecati s drugim nacionalistima. Zato je izgubio izbore - smatra Pahor. Na Stankovićevo pitanje, kako bi birači reagirali da je Tadić priznao Kosovo, Pahor je odgovorio:

- S vremenom bi glasači shvatili da je to bilo razumno i da čini dobro Srbiji.

O slučaju Ljubljanske banke rekao je kako je razgovarao s Jadrankom Kosor o 135.000 štediša koji su ostavili novac u Ljubljanskoj banci.

- To se mora obaviti preko institucije sukcesije u Baselu - smatra Pahor.

Na pitanje što misli o Titu i Jugoslaviji, odgovorio je kako je Tito bio diktator, ali i da je donio oslobođenje njegovom kraju te da na to gleda pozitivno. 

- No, ne odobravam način na koji je vladao, a kad sam ušao u partiju samo sam djelomično znao za zločine koji su se događali. Nisam bio jugoslavenski idealist i nisam vjerovao u opstanak totalitarnog režima, tvrdi.

Na kraju ga je Stanković upitao o navodnoj romansi s Jadrankom Kosor.

- Kakva romansa? Mislite na političku romansu? Ona je bila velika. Dobri smo prijatelji i čujemo se još uvijek.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 67
VIDEO

Pogledajte veliko nevrijeme koje ide prema Hrvatskoj!
RADARSKE SLIKE

Pogledajte veliko nevrijeme koje ide prema Hrvatskoj!

DHMZ je ranije objavio upozorenje i žuti alarm za grmljavinsko nevrijeme za sve regije u Hrvatskoj osim za dvije. Sad su to promijenili i samo gospićka regija označena je zelenom

Grmljavinsko nevrijeme udarit će Hrvatsku! Sigurne samo dvije regije. Nestabilno i sutra...
PROGNOZA

Grmljavinsko nevrijeme udarit će Hrvatsku! Sigurne samo dvije regije. Nestabilno i sutra...

Za četvrtak i petak prognoziraju dosta nestabilno vrijeme, pogotovo četvrtak kad je za skoro cijelu Hrvatsku upaljen žuti alarm zbog grmljavinskog nevremena
Užasi masakra u Borovu Selu: Četnici su ubili 12 hrvatskih policajca. Koristili su i sjekire...
TUŽNA OBLJETNICA

Užasi masakra u Borovu Selu: Četnici su ubili 12 hrvatskih policajca. Koristili su i sjekire...

Tukli su me, odvodili na neko stajsko đubre da me zakolju, stavljali mi nož pod vrat pa opet tukli. Gubio sam svijest više puta a onda se probudio ostavljen u nekom dvorištu, ispričao je svojedobno Ivan Komšić...