Obavijesti

News

Komentari 9

'Palčić gore za Petrovu': Kreće akcija za naše najmanje heroje

'Palčić gore za Petrovu': Kreće akcija za naše najmanje heroje
9

Klub roditelja nedonoščadi Palčići pokreće humanitarnu akciju za kupnju aparata na neonatologiji u Klinici za ženske bolesti i porode. Ondje je referentni centar za nedonoščad s aparatima starim 15 godina

VIDEO

Palčić gore je naša akcija u kojoj smo u 30 rodilišta diljem Hrvatske darovali opremu koja se koristi u liječenju i skrbi o prijevremeno rođenoj i bolesnoj novorođenčadi u vrijednosti većoj od 5,5 milijuna kuna. Poneseni tim uspjehom, Klub roditelja nedonoščadi Palčići nastavlja dalje i kreće u novi projekt Palčić gore za Petrovu - objašnjava predsjednica Kluba Željka Vučko, inače medicinska sestra i majka četvero djece od kojih se troje rodilo prije termina.

Zagreb: Klub roditelja nedonoščadi Palčići Klinici za ženske bolesti

Iako je riječ o milijunskoj investiciji u koju se uključilo i Ministarstvo zdravstva, a formalni početak akcije je u studenom, Palčići su se već pokrenuli. Mali dio tog velikog projekta već su uspjeli ostvariti.

- Danas smo na odjelu neonatologije uručili dva monitora za intenzivno praćenje funkcija mozga vrijedna 240 000 kuna čiju su nabavku potpomogli donatori RBA i Media Grupa, a u travnju smo donirali uređaj za praćenje vitalnih funkcija vrijedan 162 000 kuna - objašnjava Željka Vučko.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

-  Koordinator akcije, dr. Damir Lončarević, dodao je kako monitori za praćenje funkcija mozga u Hrvatskoj na žalost nisu standardna oprema odjela neonatologije, no time smo se približili svjetskim klinikama gdje je takav monitor standard u svakom rodilištu. Klinika za ženske bolesti i porode tj. popularna Petrova bolnica je u kojoj zbrinjavaju nedonoščad iz cijele Hrvatske te liječe trudnice s patologijama trudnoće iz cijele zemlje.

Zagreb: Klub roditelja nedonoščadi Palčići Klinici za ženske bolesti

- Referentni smo centar, a zastrašujuće je da imamo inkubatore stare i više od 15 godina. O njihovoj starosti svjedoči činjenica da uskoro nećemo imati gdje nabaviti rezervne dijelove za popravke. U tom smislu je akcija koju smo pokrenuli vrlo značajna. Nadamo se prikupiti iznos od 15 - 20 milijuna kuna, a za taj novac bismo kupili nove inkubatore, respiratore, monitore, grijane krevetiće, aspiratore i niz drugih uređaja koji su uobičajena oprema intenzivne neonatologije - objasnio je dr. Lončarević.

Željko Vučko nadovezuje se kako će se akciji pridružiti Ministarstvo zdravstva koje je osiguralo novac za obnovu i proširenje postojećeg prostora neonatologije, tako da će po završetku akcije kojeg očekuju za dvije godine, zagrebačka Petrova biti najbolje opremljena neonatologija u novom prostoru, te će s ponosom zaista moći nositi naziv Referentnog centra.

Akciji 'Palčić gore za Petrovu' se možete priključiti i vi uplatom na žiro račun IBAN:HR5123300031100439632 kod Splitske banke.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a
VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'
O MANDATARU, PLENKOVIĆU, USTAVNOM SUDU...

VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'

Predsjednik Milanović se svojim ponašanjem sam doveo u situaciju da se isključuje od mogućnosti da bude mandatar. Političke stranke koje ga podržavaju toga moraju biti svjesne, poručili su s Ustavnog suda