News

Komentari 67

Pali čokoladni banditi u Istri

Pali čokoladni banditi u Istri

Pulska policija uhitila je ženu (22) i muškarca (25) koje sumnjiče da su odgovorni za više krađa. Osim 150 čokolada koje su ukrali u jednoj trgovini, sumnjiče ih i za krađu odjeće, tostera, ogledala...

Nakon što je 18. veljače u poslijepodnevnim satima policija zaprimila dojavu da su dvije osobe iz trgovine u Zagrebačkoj ulici u Puli otuđile veću količinu čokolade, prometni policajci su u večernjim satima, prvo u Ulici Rimske centurijacije uhitili ženu, a potom u Scalierovoj ulici i muškarca koji su odgovarali opisima počinitelja. 

Utvrđeno je kako su 22-godišnjakinja i 25-godišnjak iz trgovine otuđili oko 150 komada čokolada, čime su pravnu osobu iz Omiša oštetili za nekoliko tisuća kuna, ali i da to nije jedina trgovina iz koje su otuđili prehrambene proizvode.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem, policija je utvrdila kako je dvojac 17. i 18. veljače, iz još šest trgovina na području Pule, otuđio razne prehrambene i kozmetičke proizvode, odjeću, tostere, ogledala i druge predmete, čime su pravne osobe iz Omiša, Pule i Zagreba ukupno oštetili za više tisuća kuna.

Policija je također utvrdila kako je 25-godišnjak jedno kazneno djelo počinio sam, i to u kolovozu prošle godine, kada je iz trgovine na Verudeli otuđio više boca alkoholnog pića, čime je pravnu osobu iz Pule oštetio za nekoliko tisuća kuna.

Po dovršetku kriminalističkog istraživanja oboje su privedeni u pritvorsku jedinicu PU istarske.   

Najčitaniji članci