Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
186 komentara

Panenić Reineru: Dajte papir da vidim što su vam to napisali...

Teško mi je procijeniti koja je cijena konzultanata, možda je to niska cijena, ja to ne znam, ja sam liječnik, odgovorio je potpredsjednik Sabora Željko Reiner u Otvorenom

Foto: screenshot/HRT
186 komentara

O političkim posljedicama ostavke Martine Dalić u HRT-ovoj emisiji Otvoreno razgovarali su Željko Reiner (HDZ), Gordan Maras (SDP), Tomislav Panenić (Most) te Stjepan Čuraj (HNS).

Željko Reiner, HDZ-ov potporedsjednik Hrvatskog sabora, kazao je kako se do izbora osobe koja će zamijeniti Martinu Dalić moraju provesti konzultacije. Tvrdi kako nije čuo za špekulacije da bi ju trebao zamijeniti Tomislav Ćorić. Naglasio je kako je vladajuća većina stabilna te kako koalicijski partneri podržavaju Vladu.

Stjepan Čuraj (HNS) na pitanje hoće li možda šef HNS- Ivan Vrdoljak zamijeniti Dalić, kazao je kako on ne misli ući u Vladu.

Tomislav Panenić, bivši ministar gospodarstva, saborski zastupnik Mosta suočio se s pitanjem koliko je Most znao o načinu na koji je donesen lex Agrokor s obzirom da se u najnovijoj objavi mailova spominje državna tajnica u Ministarstvu pravosuđa iz redova Mosta. Panenić je kazao kako je taj mail stiga samo tri dana prije donošenja lex Agrokora.

Gordan Maras (SDP-a) kazao je kako se većina skuplja po 'saborskim hodnicima'.

- Ne daj Bože da se netko prehladi - karikirao je.

Istaknuo je kako je potrebno ići na nove parlamentarne izbore, ali i da problem nije riješen, nego je samo eskalirao.

Na upit voditelja je li normalno da konzultant zaradi tjedno 250.00 kuna, Reiner je odgovorio kako ne zna.

- Teško mi je procijeniti koja je cijena konzultanata, možda je to niska cijena, ja to ne znam, ja sam liječnik - odgovorio je potpredsjednik Sabora.

Pokušao je istaknuti činjenicu da je Vlada krenula u spašavanje Agrokora u vrijeme kada su police dućana bile prazne, dobavljači prestali isporučivati robu, a financijski dugovi se gomilali te da su spašena radna mjera.

Gordan Maras izravno ga je pitao hoće li HDZ pristati na izmjene zakona koji bi ponovno omogućio rad Istražnog povjerenstva za Agrokor.

Reiner mu je odgovorio kako bi morao proučiti zakon. Panenića je razljutio njegov odgovor. Istaknuo je kako je poražavajuće da vladajući oporbene prijedloge samo stavljaju na dnevni red i uopće ih ne uzimaju u obzir i ne doživljavaju ozbiljno.

Potom se ustao sa stolice, došao do Reinera, srušio na pod papir s njegova stola i rekao: 'Dajte da vidim papir s kojega čitate'. Bilo je to u trenutku kada je Reiner počeo govoriti kako je upravo Božo Petrov 26. veljače namamio Ivicu Todorića u Banske dvore na sastanak.

 

Tema: Afera mailovi

Možda vas zanima i ovo:
Message