Obavijesti

News

Komentari 30

Pao je prvi snijeg, a ovaj tjedan stižu čak tri promjene vremena

Pao je prvi snijeg, a ovaj tjedan stižu čak  tri promjene vremena
1

U novome tjednu velika je vjerojatnost još barem 3 izraženije promjene - najprije porasta, pa pada temperature, za vikend ponovno porasta. Pritom će na Jadranu do četvrtka prevladavati bura

VIDEO

Nedjelja je donijela najavljenu promjenu vremena. Temperature zraka diljem Hrvatske su pale u odnosu na subotu, a u najvišim dijelovima planina bilo je i snijega. Snijeg je padao na Platku, Dinari i na Zavižanu. Zasad nije poznato koliko ga točno ima.

Dolazi nam zima !!!

Objavljuje Mali dom Platak u Nedjelja, 21. listopada 2018.

Kako javlja HRT, dugonajavljivani pad temperature koji se dogodio tijekom nedjelje nije ništa neobično za posljednje desetodnevlje listopada - u unutrašnjosti su zabilježene prosječne vrijednosti najviše dnevne temperature.  

U novome tjednu velika je vjerojatnost još barem 3 izraženije promjene - najprije porasta, pa pada temperature, za vikend ponovno porasta. Pritom će na Jadranu do četvrtka prevladavati bura, koju će zamijeniti jugo, s njim i zatopljenje, ali i porast vjerojatnosti za kišu. 

Stiglo zahladnjenje: Pao je prvi snijeg, na moru orkanska bura
Stiglo zahladnjenje: Pao je prvi snijeg, na moru orkanska bura

Ponedjeljak - svježe, vjetrovito, ponegdje oborine 

U Slavoniji, Baranji i Srijemu tjedan će početi pretežno oblačnim vremenom. Mjestimice može pasti malo kiše, ali ponegdje će biti i sunčanih razdoblja. Puhat će slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni vjetar, a temperatura će od najnižih jutarnjih 6 do 9 °C, danju porasti do većinom 14 ili 15 °C. 

U središnjoj Hrvatskoj oblaka će manje biti u Hrvatskom zagorju, Međimurju i Podravini. No, ponegdje će još pasti malo kiše, uglavnom u noći i prijepodne. Uz sjeveroistočnjak, većinom umjeren, najviša će temperatura biti od 12 do 15 °C. 

U Gorskome kotaru i Lici hladnije - uz najviših samo od 8 do 12 °C. Prevladavat će oblačno, ponegdje s kišom. Na sjevernom Jadranu sunčanije, iako mjestimice uz prolazno više oblaka može pasti i kiša. I dalje će puhati bura - umjerena i jaka, na udare ponegdje olujna pa i orkanska, uglavnom u Hrvatskom primorju. 

Snijeg će pasti i u nizinama? Dolazi snažna Arktička fronta
Snijeg će pasti i u nizinama? Dolazi snažna Arktička fronta

I na srednjem i južnom Jadranu te u unutrašnjosti Dalmacije bura umjerena i jaka, s olujnim udarima mjestimice. Sredinom dana na jugu prolazno istočnjak i jugo. Prevladavat će sunčano, ali ponegdje može pasti malo kiše, vjerojatnije i unutrašnjosti, te na otvorenome moru i otocima. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti od 15 do 18 °C, a na obali između 19 i 21 °C. 

Od utorka - promjenljivo 

U utorak u unutrašnjosti malo toplije te većinom suho i djelomice sunčano, ujutro mjestimice s maglom. U drugome dijelu dana zapuhat će jugozapadnjak koji će najaviti novo jače naoblačenje s kišom u srijedu. Pritom će zapuhati umjeren i jak sjeverni s kojim će opet stići hladniji zrak pa će u četvrtak biti svježije. Prema kraju tjedna ponovni porast temperature. 

Na Jadranu će bura u utorak slabjeti i okrenuti na zapadnjak i sjeverozapadnjak. No, već prema kraju srijede ponovno se na sjevernom Jadranu predviđa bura koja će u četvrtak puhati duž cijele obale. 

Stigla prognoza za zimu: Bit će topla i suha, bez puno snijega
Stigla prognoza za zimu: Bit će  topla i suha, bez puno snijega

Temperatura zraka i na Jadranu će do srijede malo porasti, potom će se u četvrtak sniziti, a od petka ponovno porasti, uz jačanje juga. Malo je kiše moguće mjestimice u srijedu te vjerojatno ponovno za vikend.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 30
VIDEO

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10

Nakon objave prvih rezultata u HDZ-u je zavladalo oduševljenje, a u SDP-u razočaranje. Cijelo vrijeme traje prebrojavanje, ali SDP se ne miče sa 42 mandata...

Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...
IZBORI 2024.

Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...

Na stranicama izbori možete pregledati rezultate po izbornim jedinicama i gradovima , tj. pogledati kako se glasalo u vašem 'susjedstvu'...
Nove izlazne ankete: HDZ dobio jedan mandat, SDP gubi jedan. DP ima 13, Most skočio na 11
ZATVORENA SU BIRALIŠTA

Nove izlazne ankete: HDZ dobio jedan mandat, SDP gubi jedan. DP ima 13, Most skočio na 11

Do 16.30 sati na birališta je izašlo čak 50,60 posto birača, odnosno njih čak 1.605.472. To je više od 16 posto više nego 2020. godine, 13,4 posto više nego 2016. i čak četiri posto više od rekordne 2015. godine!