News

Komentari 160

Pao sustav: 'Čekamo u redu na plus 35°C za korona cijepljenje'

Pao sustav: 'Čekamo u redu na plus 35°C za korona cijepljenje'

Nakon kratke pauze epidemija ponovno donosi povećan broj zaraženih korona virusom. Povećan je i broj onih koji se odlučuju na cijepljenje. Zbog pada sustava za naručivanje, jutros redovi u Zagrebu...

U podne su se pred Nastavnim zavodom za javno zdravstvo Andrija Štampar u Zagrebu stvorile gužve. Građani su čekali u redu za cijepljenje protiv koronavirusa pred zatvorenim vratima.

- Oko 12:30 počeli su puštati ljude na cijepljenje. Tvrde da im je pao sustav, i da ne mogu vidjeti naručene pacijente - kaže nam čitatelj.

Uz visoke temperature u podne pred 'Štamparom' stvorio se red do ceste. Brojni građani su odustali od današnjeg cijepljenja zbog pada sustava te se odlučili doći u nekom drugom terminu.

Poslali smo upit HZJZ-u, isti ćemo objaviti čim ga dobijemo.

Cijepljenje bez najave

Na službenim stranicama HZJZ-a objavili su obavijet o cijepljenju bez prethodne najave:

Obavještavamo građane da  Hrvatski zavod za javno zdravstvo organizira  punkt za cijepljenje bez najavljivanja. Cijepljenje je organizirano za osobe koje trebaju primiti prvu, drugu, treću (prvu docjepnu) i četvrtu (drugu docjepnu) dozu cjepiva. Osim cijepljenja protiv bolesti COVID-19, građani do 25. godine  mogu se cijepiti protiv HPV-a devetvalentnim cjepivom (bez najave i besplatno),  a moguće je cijepiti se i protiv pneumokoka (Pneumovax) također bez najave.

HZJZ cijepni punkt organizira u suradnji sa Školom narodnog zdravlja Andrija Štampar Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu na adresi Rockefellerova 4. Građani se bez prethodne najave mogu cijepiti svake srijede od 16.00 do 20.00 sati. Dostupna su sva cjepiva, a građani mogu primiti prvu, drugu, treću i četvrtu dozu cjepiva.

Na cijepnom punktu u Rockefellerovoj također je omogućeno cijepljenje djece bez najavljivanja u svim navedenim terminima koji se odnose i na odrasle osobe.

Za ostale punktove za cijepljenje u gradu Zagrebu molimo posjetite službenu mrežnu stranicu NZJZ Dr. Andrija Štampar: https://stampar.hr/hr

Podsjetimo, nakon kratke pauze epidemija ponovno donosi povećan broj zaraženih korona virusom.

Opušteno svakodnevno funkcioniranje, velika okupljanja i najnovije podvarijante omikrona dovele su do ponovnog širenja zaraze. Epidemiolozi kažu da zaraženi uglavnom imaju blagu kliničku sliku

U srijedu je zabilježeno 1197 novih slučajeva zaraze, što je dvostruko više nego prije tjedan dana. 

Kako kaže epidemiologinja iz Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, dr. Dijana Mayer, ovaj porast broja zaraženih pripisuje se ponajviše podvarijantama omikrona BA.4 i BA.5. Više pročitajte OVDJE.

Najčitaniji članci