LIVE Pad Cessne kod Zagreba: Čovjek koji je poginuo bio je vozač Hitne pomoći iz Zaprešića? | 24sata
Obavijesti

News

Komentari 114

Pad Cessne kod Zagreba: Čovjek koji je poginuo bio je vozač Hitne pomoći iz Zaprešića?

Pad Cessne kod Zagreba: Čovjek koji je poginuo bio je vozač Hitne pomoći iz Zaprešića?

Riječ je o padu sportskog aviona koji je prevozio padobrance na uvježbavanje skokova s padobranom za natjecanje

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Prijevoz ozlijeđenih u padu aviona 02:57
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Sortiranje događaja
STRUČNJAK O PADU AVIONA

Zrakoplovni stručnjak i analitičar Alen Šćuric rekao nam je kako je prije letio s avionom koji se srušio, ali danas nije bio u njemu.

- Pala je Cesna, mađarske registracije, pet je putnika bilo unutra, jedan je poginuo. Koliko ja znam pali su u polijetanju. Takve se stvari dešavaju, hvala Bogu ne često, ali nama u Hrvatskoj takvi avioni padnu tri ili četiri puta godišnje, to je neki prosjek - rekao je Ščuric za 24sata.

VIŠE PROČITAJTE OVDJE

BEROŠ O PADU AVIONA

Prije svega želio bih izraziti žaljenje zbog današnjeg nesretnog događaja u kojem su ozlijeđene četiri osobe, a jedna je nažalost smrtno stradala. Ovim putem izražavam sućut obitelji poginule osobe, a ozlijeđenima želim brz i uspješan oporavak, izjavio je ministar zdravstva Vili Beroš povodom pada sportskog zrakoplova u blizini Zagreba.

VIŠE PROČITAJTE OVDJE

STRAŠNE SCENE S MJESTA NESREĆE

HGSS je zajedno s djelatnicima hitne medicinske pomoći sudjelovao u trijaži ozlijeđenih, pružanju prve pomoći i pripremi unesrećenih za transport. Na lokaciji su pronađene četiri ozlijeđene osobe i jedna smrtno stradala osoba. Zajedničkim snagama svih službi, unesrećeni su transportirani do vozila hitne medicinske službe (HMS). Na intervenciji su još sudjelovali helikopter HMS-a i helikopter MUP-a.

VIŠE PROČITAJTE OVDJE

POGINUO VOZAČ HITNE?

Doznajemo kako je u padu Cessne poginuo vozač Hitne pomoći iz Zaprešića.

MJEŠTANI POMAGALI OZLIJEĐENIMA

- Avion je pao ravno, bilo je polomljeno drvo koje je prignječilo čovjeka. Čupali smo drvo van, dizali, jedan nije preživio, ostali su OK. U avionu je bilo pet njih, četvero je preživjelo. Šuma je to, raslinje, ne može se vidjeti, jedva se vidi iz zraka, samo je jedno drvo polomljeno. Teško je za naći. Čim smo pomogli, kao i kolega, maknuli smo se. Kad smo vidjeli Hitnu, išli smo pomoći u traženju - rekao je svjedok nesreće Alen Cepić za RTL.

- Jaki udarac je bio, čuo sam Hitnu, svi smo otrčali u šumu u potragu. Izgledalo je užasno, krvi i polomljeni ljudi, ružno za vidjeti. Drago mi je da sam uspio pomoći koliko sam mogao. Vjerojatno je očevid, Hitna je pomogla ljudima kojima se moglo, čeka se očevid - rekao je još jedan svjedok Nikola Horvatinčić.

Komentari 114