Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
31 komentara

Papa: Uskrs donosi poruku oprosta, dobrote i istine...

Papa Benedikt XVI. pozvao je na mir na Bliskom istoku, osudio trgovce droge i prisjetio se žrtava potresa. Nije spomenuo žrtve pedofila svećenika

AFP
Video: AFP
31 komentara

Papa Benedikt XVI. u nedjelju je u uskrsnoj poruci Urbi et Orbi na vatikanskom Trgu sv. Petra desecima tisuća vjernika rekao da Uskrs donosi poruku oprosta, dobrote i istine izmučenu svijetu.
- Svojom smrću i uskrsnućem Isus Krist oslobodio nas je od ropstva grijeha i otvorio nam put prema obećanoj zemlji, Kraljevstvu Gospodnjem, univerzalnome kraljevstvu pravde, ljubavi i mira - rekao je Benedikt XVI. Pozvao je na mir i slogu na Bliskom istoku. Osudio je patnje kršćana u Pakistanu i svagdje gdje ima vjerskih progona. Prisjetio se i preživjelih žrtava potresa na Haitiju i u Čileu. Osudio je opasne zločine trgovaca drogom u Latinskoj Americi. Međutim, nije ni spomenuo skandal o svećeničkom silovanju djece i prikrivanju zlostavljanja. Papa je udijelio apostolski blagoslov i čestitao Uskrs na 65 jezika, među kojima i na hrvatskome.

SODANO ODBACIO 'ZLONAMJERNE PRIČE' O ZATAŠKAVANJU
Dekan kolegija kardinala Angelo Sodano neuobičajeno se obratio Papi. Pohvalio ga da je hrabri vođa i odbacio optužbe o zataškavanju zlostavljanja kao 'zlonamjerne priče'.
- Danas, kroza me, cijela vam crkva u zboru želi reći Sretan Uskrs, voljeni Sveti Oče. Sretan Uskrs, Crkva je uz vas - rekao je Sodano.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message