Obavijesti

News

Komentari 129

Bila je na rubu smrti: Htjela je biti jako mršava i popularna

Bila je na rubu smrti: Htjela je biti jako mršava i popularna
6

Australija: Elle Lietzow (19) je htjela biti mršava i popularna. Izgubila je u nekoliko mjeseci 40 kilograma. Završila je u bolnici. Danas je vegan i ima normalnu težinu

VIDEO

Anoreksična tinejdžerka bila je na korak od smrti nakon što punih tjedan dana nije stavila ništa u usta, a maksimalno je izbjegavala i bilo kakvu vrstu tekućine - jer sve ima kalorije, a ona je željela biti mršava i popularna. Priča je to Elle Lietzow koja je prošla kroz pakao anoreksije i vraćala se, a pritom dovela u očaj svoje roditelje i prijatelje, a zaprepastila čak i liječnike.

Tada je imala 17 godina i gotovo je umrla od anoreksije . Zbog izgladnjivanja je dobila napad i pala u nesvijest te je završila u bolnici. Nakon tjedna "posta" njezin indeks tjelesne težine iznosio je nevjerojatnih 12 (BMI od 18,5 – 24,9) , a na pregledu su liječnici otkrili da joj je zaustavljena cirkulacija u udovima, prsti na nogama i rukama su potamnjeli, a nokti su bil plavkasti...

Screenshot

- Htjela sam biti mršava kako bi me svi prihvatili - kaže Elle iz Melbournea . Danas ima 19 godina i normalnu težinu.

Imala je samo 35 kilograma, kosa joj je ispadala u pramenovima , izgubila je menstruaciju, nokti su joj pucali - no Elle u tome nije vidjela ništa zabrinjavajuće, ona je samo željela biti mršava kako bi bila poželjna i na tome se putu pogubila. Prije anoreksije, ona je bila sportašica koja je u dobi od 15 godina ostvarila plivačku normu za Olimpijadu.

- Prije nego sam postala anoreksična i pretvorila s u kostur uvijek sam imala koju kilu više i druga djeca su mi se rugala i govorila da sam debeli kit - priča Elle.

Počela se baviti plivanjem i bila je jako uspješna. S 15 godina odustala je od sporta i posvetila se školi i prijateljima. Počela je jesti samo ribu i povrće. Kod nje se javio poremećaj u prehrani i u samo dva mjeseca izgubila je više od 12 kilograma. Tada je prvi put završila u bolnici. Nakon toga su joj obitelj i prijatelji, kako bi se oporavila, nosili slatkiše i kolače. Tjerali su je da puno jede pa je uskoro imala više od 75 kilograma, piše Daily Mail.

- Onda sam opet opet odlučila ići na dijetu - kaže Elle. U početku je jela samo povrće i salate, a onda je prestala jesti. U nekoliko mjeseci izgubila je 40 kilograma. Tada je završila u bolnici.

Pogledajte njezinu priču u videu:

VIDEO

- Liječnici su se čudili da sam živa - kaže Elle. Izvukla se i život joj se promijenio.

Danas pokušava inspirirati druge i pomoći im u borbi s poremećajima prehrane šaljući poruke na svom YouTube kanalu i Instagram profilu.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 129
VIDEO

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti
PRIPREMITE KABANICE

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti

U srijedu će biti sunčano, no postupno će rasti naoblaka te će u drugom dijelu dana mjestimično pasti kiša s grmljavinom...

Tražili ga od petka: Stjepan (26) u ponedjeljak se vratio doma
KRAJ POTRAGE

Tražili ga od petka: Stjepan (26) u ponedjeljak se vratio doma

Stjepanu Posavcu se svaki trag gubi od petka kad se udaljio s adrese prebivališta. U ponedjeljak se vratio kući
Peđa Grbin nakon  pregovora s DP-om:  Odluka kako dalje je na njima. Naša pozicija je jasna...
VIDEO: OBRAĆANJE ŠEFA SDP-A

Peđa Grbin nakon pregovora s DP-om: Odluka kako dalje je na njima. Naša pozicija je jasna...

Do potrebnih 76 ruku još nitko nije došao, HDZ je, podsjećamo, na ovim parlamentarnim izborima osvoji 61 mandat, SDP 42, dok je Domovinski pokret s 14 osvojenih mandata 3. stranka u državi...