News

Komentari 9

Paraglider u padu na Biokovu slomio nogu: Spasio ga HGSS

Paraglider u padu na Biokovu slomio nogu: Spasio ga HGSS

Talijanskog paraglidera u četvrtak poslijepodne spašavali su članovi HGSS-a na južnim padinama Biokova. Pao je, ali srećom nije poletio s velike visine. Slomio je skočni zglob

Članovi HGSS-a u četvrtak poslijepodne spasili su talijanskog paraglidera koji se srušio na južnim padinama Biokova, sjeverno od Makarske. Najvjerojatnije je upao u zračni vrtlog, ali srećom nije poletio sa velike visine. 

Hrvatska gorska služba spašavanja u akciju spašavanja krenula je helikopterom HV-a te su ga spasili s visine od 1300 metara. Kako se doznaje, teren je bio pogodan za slijetanje i prevezli su ga u splitsku bolnicu. Muškarac je u padu slomio skočni zglob.

- U skladu sa doktrinom HGSS –a, na teren je u roku od 18 minuta izišla i zemaljska ekipa sastavljena od 15 spašavatelja HGSS stanice Makarska. U 18,06 sati helikopter HRZ-a sa tri letača spašavatelja iz Splita se spušta u blizini unesrećnog te zajedno sa zemaljskom ekipom koja je u isto vrijeme kad i helikopter došla do mjesta nesreće. Potom unesrećenu osobu zbrinjavaju, imobiliziraju i uz pomoć nosiljke transportiraju do helikoptera- objavio je HGSS.

 

Najčitaniji članci