Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
118 komentara

Pare su pare: Hasanbegoviću je Jokić dao 1200 kn honorara!

Zlatko Hasanbegović je sudjelovao u radu Jokićeve ekipe koju je hvalio, a dobio je i neveliki honorar. Hasanbegović danas opisuje Borisa Jokića kao Zdravka Čolića

Foto: Miranda Čikotić/Pixsell,Patrik Macek/Pixsell
118 komentara

Zvuči nevjerojatno, ali Zlatko Hasanbegović sudjelovao je u projektu kurikularne reforme u vrijeme dok ju je vodio Boris Jokić, i to za sitan honorar!

- To vam je bajata roba - rekao je Hasanbegović, pa nastavio:

- Nisam bio ni u kakvom timu, nego sam bio vanjski recenzent kojeg je angažirala islamska zajednica za kurikul vjeronauka koji su napisali imami, a ne Jokić i Budak, jer jedino nisu mogli dekretirati radne skupine za katolički, islamski i pravoslavni vjeronauk. Za to sam dobio 1200 kuna uz uvjet da u ugovoru s Ministarstvom znanosti stoji klauzula da prihvaćam da se moja recenzija neće prihvatiti...

Bivši ministar danas minimizira svoju ulogu u ovom procesu, no činjenica je da je Boris Jokić danas za vodeće ideologe obiteljsko-klerikalne scene jedna vrsta Lucifera, čovjeka s kojim se ne surađuje ni za koje novce, ni pod kojim uvjetima i ni na koji način. I Željka Markić je tijekom rata branila Feral i analizirala srpske civilne žrtve, pa zašto ne bi i Hasanbegović surađivao s Jokićem? No, on je o Jokiću prilično mijenjao mišljenje. Dok je bio ministar kulture, Jokića je zvao po imenu, s njim se razgovarao “srdačno” i priželjkivao što češće susrete.

- Srdačno smo razgovarali i razmijenili svoja mišljenja o reformi. Gospodin Jokić je prihvatio sve što sam mu rekao i složili smo se da češće moramo razgovarati. Rekao sam mu da je relevantni dio povjesničara bio nezadovoljan određenim sadržajem u kurikulumu, a Boris je to uvažio.

Danas ga opisuje ovako.

- Jokić je estradna zvijezda, ide okolo po Hrvatskoj, gledaju ga učiteljice, to je estradizacija...     

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message