Obavijesti

News

Komentari 95

Pas dva dana proveo na brodu: Nije mu se svidio pa ga ostavio

Pas dva dana proveo na brodu: Nije mu se svidio pa ga ostavio
1

Vlasnik je poslao kupcu psa iz Splita na Hvar trajektom. Kupac je prvi dan zaboravio doći po psa, a drugi dan ga nije uzeo jer mu se nije svidio, već ga je poslao natrag u Split

VIDEO

Netko je u Splitu u utorak poslijepodne ostavio psa vezanog na palubi broda. Posada kaže da o tomu nije znala ništa, ali su putnici primijetili da je nesretna životinja bez vlasnika.

Pas nepoznatog vlasnika vozao se tako puna dva dana na trajektu Tin Ujević od Splita do Starog Grada na Hvaru i natrag. Njegove fotografije počele su kružiti društvenim mrežama, a zgroženi ljudi apelirali su jedni na druge da netko pomogne nedužnom biću.

Pas je bio vezan komadom obične špage, a ispod njega je bio samo komad kartona. Gladan, žedan i prestrašen lajao je i zavijao, a nikoga nije bilo da brine o njemu. U Starom Gradu po psa nije došao nitko, pa se napuštena životinja navečer brodom vratila u Split. Ni u Splitu ga nitko nije preuzeo pa je pas i prenoćio na Tinu Ujeviću.

Posada je tek tada shvatila da je životinja napuštena pa su ga nahranili i pobrinuli se za njega.

U srijedu ujutro brod je ponovno kretao za Hvar, a članovi posade nekako su doznali da je na otoku osoba koja bi trebala psa preuzeti. I doista, pojavio se čovjek koji ga je, čini se, trebao kupiti od “vlasnika”, onog koji ga je ostavio na brodu. Posadi je čovjek s otoka Hvara navodno rekao da je dan ranije zaboravio jadnu životinju pokupiti s broda.

No na kraju ga bešćutnik nije uzeo ni u srijedu. Rekao je članovima posade da mu se pas ne sviđa i da ga neće uzeti, pa je lajavac, koji se ni kriv ni dužan našao u ovoj tužnoj avanturi, opet zaplovio prema Splitu. Brod je u splitsku luku uplovio u srijedu u 13. 20, a prijatelj prvotnog vlasnika došao je po četveronošca u 14.10, dvadeset minuta prije novog polaska za Hvar.

Tako je pas završio svoju nesretnu dvodnevnu putešestviju na Tinu Ujeviću, a možemo se samo nadati da će se njegov vlasnik u budućnosti bolje odnositi prema njemu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 95
VIDEO

Pogledajte veliko nevrijeme koje ide prema Hrvatskoj!
RADARSKE SLIKE

Pogledajte veliko nevrijeme koje ide prema Hrvatskoj!

DHMZ je ranije objavio upozorenje i žuti alarm za grmljavinsko nevrijeme za sve regije u Hrvatskoj osim za dvije. Sad su to promijenili i samo gospićka regija označena je zelenom

Grmljavinsko nevrijeme udarit će Hrvatsku! Sigurne samo dvije regije. Nestabilno i sutra...
PROGNOZA

Grmljavinsko nevrijeme udarit će Hrvatsku! Sigurne samo dvije regije. Nestabilno i sutra...

Za četvrtak i petak prognoziraju dosta nestabilno vrijeme, pogotovo četvrtak kad je za skoro cijelu Hrvatsku upaljen žuti alarm zbog grmljavinskog nevremena
Užasi masakra u Borovu Selu: Četnici su ubili 12 hrvatskih policajca. Koristili su i sjekire...
TUŽNA OBLJETNICA

Užasi masakra u Borovu Selu: Četnici su ubili 12 hrvatskih policajca. Koristili su i sjekire...

Tukli su me, odvodili na neko stajsko đubre da me zakolju, stavljali mi nož pod vrat pa opet tukli. Gubio sam svijest više puta a onda se probudio ostavljen u nekom dvorištu, ispričao je svojedobno Ivan Komšić...