Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
12 komentara

Pas s kolicima: Ide na prednji pogon, zna parkirati u rikverc

Gonzo, devetogodišnji mops, plijeni poglede Šibenčana. Zovu ga kiborg, pas-kočija i transformer. No iza pošalica krije se velika ljubav čovjeka i psa

Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
12 komentara

Gonzo, devetogodišnji mops, plijeni poglede Šibenčana. Zovu ga kiborg, pas-kočija i transformer. No iza pošalica krije se velika ljubav čovjeka i psa.

POGLEDAJTE VIDEO:

- Prije dvije godine je zbog problema s kralježnicom izgubio kontrolu nad stražnjim nogama i više nije mogao hodati. Zbog toga su za njega izradili posebna kolica. Veterinari nikad nisu precizno utvrdili uzrok njegovim poteškoćama. Rendgenske snimke nisu dale odgovor je li u pianju bolest ili ozljeda. Sigurno je bilo samo to da više neće hodati. No čuli smo da u Osijeku rade invalidska kolica za pse. Poslali smo Gonzove mjere i ubrzo su stigla - kaže nam Matea Jurić, Gonzova vlasnica.

Već drugi dan Gonzo se privikao na kolica, kao da je rođen s njima. No kao i svaka kolica, i ova imaju problem sa stepenicama.

- Gonzo je nasreću mali, pa ga nije problem prenijeti do sljedeće ravne površine - kaže nam Matea. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Naučio je voziti naprijed i natrag, parkirati čak u rikverc, savladavati krivine,..

- Jedini je problem što su kola koji centimetar šira od njega, tako da pri velikim brzinama zna zapeti - kaže Matea. 

Mopsić Gonzo okotio se u Karlovcu 2007. Kad je došao u Šibenik, bio je tako mali da je jedva prekrivao dlan, a ni danas nije puno veći. No zato mu je tek odličan. Jednom je zgodom ostao sam u kući nakon što su ukućani ručali ćevape, pljeskavice... Kad su se vratili doma, na tanjurima je nedostajalo pet ćevapa i dvije pljeskavice. Misterij je riječ - Gonzo je mirisao na ćevape. Gonzo nije samo žderonja, on zna nekad i “zabećariti”. Jednom je zgodom, prije bolesti, otišao pred luku i čekao s turistima trajekt za Italiju. Na vrijeme su ga pronašli pa Gonzo nije otišao na “čizmu”. Ne boji se buke, ali mu smeta. Ako grmi, Gonzo spava kao janje. Nekad se i probudi, ali ne zbog straha, nego buke. Ako netko od ljudi priča glasnije, Gonzo dođe do njega, zalaje i čeka da ga se češka. Drugi psi ga se boje, ne zbog njegove agresivnosti jer agresivan nije, nego zbog kolica. Zato ga vole ljudi.    

POGLEDAJTE VIDEO SPECIJAL O GONZU:

Mala prometna nezgoda u kući

Gonzo nekad nenamjerno prijeđe ukućanima preko nogu s kolicima. Jednom je prešao i preko kućne mačke Care, ali, nasreću, mački nije bilo ništa. Dobro se slažu oboje.     

Prevladao invaliditet

Prije dvije godine mopsu Gonzi počele su otkazivati stražnje noge. Njegovi vlasnici nisu mogli dopustiti da pati. Nabavili su mu kolica po mjeri     

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message