News

Komentari 203

Pas Sagi koji je kod Vugrovca živ zakopan, danas je uginuo...

Pas Sagi koji je kod Vugrovca živ zakopan, danas je uginuo...

Iskopavali su ga pola sata. Bio je pothlađen i prepun rana iz kojih su izlazili crvi. Iako je bio na izmaku snaga pokušali su ga spasiti ali nažalost danas je uginuo. Njegovo tijelo poslano je na obdukciju

Radim ovaj posao već 35 godina i nikada nisam vidjela ovako nešto odvratno. Ne mogu vjerovati da je čovjek sposoban to napraviti. Mi smo ga danas preuzeli, ali na žalost uginuo je. Jedino što nas tješi da je uginuo okružen ljudskom toplinom i malo ljubavi koju smo mu pružili, rekla nam je radnica Noine arke iz Zagreba.

Naime, pas od dvije, tri godine starosti pronađen je u ponedjeljak oko osam navečer u šumi kod Vugrovca. Pronašao ga je drugi pas koji je s vlasnicom bio u šetnji i čuo njegov cvilež. Kada su mu došli blizu vidjeli su da je pas živ zakopan. Na njemu je bilo nabacano kamenje i zemlja. 

-  Sklonište za nezbrinute životinje Grada Zagreba zaprimilo je poziv stanovnika Vugrovca da sumnjaju kako je zakopan živ pas. Naša je terenska ekipa hitno izišla na teren i unutar pola sata bila na opisanoj lokaciji u Vuger Selu. Građani su u međuvremenu sami otkopali psa. Budući da je pas bio u izrazito lošem zdravstvenom stanju, odmah smo ga prevezli na Veterinarski fakultet
Sveučilišta u Zagrebu. Nadamo se da će onaj tko ga je živog zakopao, biti najstrože kažnjen - rekao nam je Damir Skok, ravnatelj Ustanove Zoološki vrt grada Zagreba u čijem je sastavu Sklonište za nezbrinute životinje Grada Zagreba.

Iz udruge za zbrinjavanje ranjenih životinja Noina arka kažu kako je pas, kojega su prozvali Sagi, bio pothlađen, prepun rana iz kojih su izlazili crvi te da je bio na izmaku snaga. Nakon dva dana lijekova i infuzija Sagi je doveden Noinoj arci, ali nažalost uginuo je.

Iz PU zagrebačke kažu kako dojavu nisu imali, ali prema kaznenom zakonu tko usmrti životinju bez opravdanog razloga ili je teško zlostavlja, nanosi joj nepotrebne boli ili je izlaže nepotrebnim patnjama, kaznit će se kaznom zatvora do jedne godine. Tijelo psa poslano je na obdukciju kako bi se utvrdio točan uzrok smrti. 

Najčitaniji članci