Obavijesti

News

Komentari 9

Patricia (13) ostala bez ruke, ali je i dalje najbolja jahačica

Patricia (13) ostala bez ruke, ali je i dalje najbolja jahačica
1

Traktor joj je otkinuo lijevu podlakticu. Ona se nije predala nego naučila još više uživati u strastvenom sportu. Uživa u jahanju, a obožava se i brinuti za svoju Palomu

VIDEO

Nakon nesreće u kojoj sam ostala bez podlaktice nisam očajavala nego sam i nadalje ostala vjerna svojoj ljubavi, jahanju, kazala nam je 13-godišnja Patricia Hlebić, iz Miholca kraj Križevaca.

Njoj je traktorski kardan odrezao ruku. Nakon liječenja uz pomoć roditelja majke Marine (36) i oca Marijana (38) vratila se jahanju. Zlatna volja je zamijenila depresiju u koju bi većinu njezinih vršnjakinja pala. Otac je napravio polugicu koja joj je omogućila da lakše kontrolira konja kod jahanju. Patricia se nakon godine dana vratila jahanju i nastupima, pa je na stazi spretnosti koje su organizirale Udruga u konkurenciji natjecatelja do 15 godina osvojila prvo mjesto.

Potom slijede druga natjecanja na kojima je djevojčica pokazala kako se može normalno živjeti i natjecati unatoč činjenici da nema jedne ruke. U jahanju ima potporu roditelja koji su i sami strastveni zaljubljenici u taj, kako kažu predivan sport. Ustvari oni su ljubav prema plemenitoj životinji usadili svojoj djeci. Svaki član obitelji ima svog konja i redovito vikendima, kada Patricia nije na nekom natjecanju, odlaze na jahačke ture.

Proteklog su vikenda od svog naselja Miholc odjahali do Kalnika, koji je udaljen 24 kilometra da bi se nakon druženja ponovo vinuli u sedla i vratili se kući. Na putu dugom gotovo 50 kilometara na čelu kolone jahala je Patricia, a iza njezin brat Martin (11), dok su roditelji bili na začelju.

Patricia nam govori kako je njezina kobila Paloma, isto tako s ljubavlju dočekala trenutak kada će ju ponovo uzjahati. Paloma ima 15 godina. Patricia govori kako je jahanje najviše ispunjava i da se najljepše osjeća u sedlu.

- Jahanje me opušta i to mi je najljepša rekreacija nakon škole. Ja se brinem o Palomi, a ona osjeti moju pažnju i to mi vraća mirnoćom – kazala nam je učenica 8. razreda Osnovne škole Orehovec.

Otac Marijan je rekao kako ni Patricia nema “privilegiju“ kad je u pitanju briga o konju. Tako je naučila i prije nesreće, a curici je to jedan od načina da dokaže kako se ljubavlju i hrabrošću može nositi kroz život.     

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa