Obavijesti

News

Komentari 10

Paunovi 'teroriziraju' Splićane: Krešte cijelu noć, ometaju san'

Paunovi 'teroriziraju' Splićane: Krešte cijelu noć, ometaju san'

Oni šeću i prometnicom, pogotovo kad imaju i mlade, onda imate kolonu preko ulice prelazi polako. To je lijepo vidjeti, ali je sigurnost ugrožena, rekao je Nediljko Ževrnja, ravnatelj Prirodoslovnog muzeja Split

Svako jutro me dođe pozdravit njih nekoliko, ja ima bacim koji keksić, malo jabuke nešto ih nahranim I oni su toliko presretni da se ponosi sa tim, raširi svoje krila I onda im opet predvečer dođe, rekla je Splićanka Neda Bekavac za RTL o paunovima koji krešte cijelu noć, bude ih, penju se na automobile, stružu pandžama, kljucaju po staklu, ometaju promet, šeću cestom.

POGLEDAJTE VIDEO: Paunica dobila novu nogu

Pokretanje videa...

Paunica Sunčica 01:03

Druga građanka Vesna Papučić kaže kako se navikla i da joj ne smetaju, ali "problem je što uništavaju auta ljudima koji se parkiraju koje prolaze tu žive. Pa i netko tko tu ne živi, smeta im taj zvuk. Ja imam goste nekima kad dođu nekima je ok, ali nekima ne odgovara". 

Ravnatelj Hrvatskog pomorskog muzeja u Splitu, Ljubomir Radić, kaže kako su paunovi "vrlo često u grupicama, znaju povesti i mlade. Znaju kljucati nama na ulaznim vratima, čak nekad prošetaju po postavu, nedavno smo imali izložbu. Popeli su se na dva panoa. Tu se se malo gledali pa smo ih nagovorili da se spuste".

Upoznajte Park Zvončac, omiljenu lokaciju Splićana
Upoznajte Park Zvončac, omiljenu lokaciju Splićana

- Oni šeću i prometnicom, pogotovo kad imaju i mlade, onda imate jednu kolonu preko ulice prelazi polako. To je lijepo vidjeti, ali je sigurnost ugrožena. Ne bih o tome tko je odgovoran, meni nije cilj nekoga prozivati niti namjera. Jedan od mojih prijedloga je Park šuma Marjan. Možda vidjeti s Ministarstvom je li moguće ovu pticu unijeti u park šumu Marjan, to govorim šo je površina velika a životinja bi bila slobodna - rekao je Nediljko Ževrnja, ravnatelj Prirodoslovnog muzeja Split. 

Zamjenik gradonačelnika Bojan Ivošević je za RTL u kratkom razgovoru poručio da se s tim tek moraju uhvatiti u koštac. U gradu ima, dodao je, i žurnijih problema od ptica koje se slobodno šetaju ulicama.