Obavijesti

News

Komentari 71

Peglanje Andreja: Savjetovat će ga Macan, stručnjak za PR

Peglanje Andreja: Savjetovat će ga Macan, stručnjak za PR
1

Kako bi PR stručnjaci mogli “peglati” imidž premijera, ali i ministarstava ukinuta je odluka iz 2012. kojom je Vlada Zorana Milanovića branila državnim i javnim institucijama angažiranje tvrtki za odnose s javnošću

VIDEO

S prvim danom Nove godine Krešimir Macan, neslužbeno se doznaje, postat će savjetnikom za medije premijera Andreja Plenkovića. U Banskim dvorima jučer su za to pripremili teren.

Kako bi PR stručnjaci mogli “peglati” imidž premijera, ali i ministarstava ukinuta je odluka iz 2012. kojom je Vlada Zorana Milanovića branila državnim i javnim institucijama angažiranje tvrtki za odnose s javnošću. Novi premijerov savjetnik i stručnjak za odnose s javnošću Krešimir Macan već je ranije nagovijestio je kako će “peglati“ Plenkovića. 


'Raja ga ne razumije'

U jednom intervjuu kazao je kako “premijer ima vrhunski potencijal, ali ima problem jer koristi rječnik koji je primjeren EU parlamentu, ali ne i običnom čovjeku” te da “raja ne razumije što je majstor htio reći i dožive ga kao bahatog“.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Andrej Plenković nedavno je najavio kako će 2018. biti godina reformi. U Vladi navode kako sve te reforme žele objasniti građanima, ali i prezentirati gospodarske aktivnosti. Zbog toga im trebaju PR stručnjaci. Drugi razlog su brojni EU projekti o kojima se malo zna, a u Vladi žele da se to promijeni.


- Bez obzira na to što se ova odluka stavlja izvan snage treba reći da će postojati obveza tijela javne vlasti i ustanova da u angažiranju stručnjaka i tvrtki za obavljanje poslova odnosa s javnošću izvijeste Vladu odnosno nadležna ministarstva - rekla je ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek. 
Nakon sjednice ministar financija Zdravko Marić tvrdi kako zbog angažiranja PR stručnjaka sigurno neće biti probijanja proračunskih limita. 


Neće biti probijanja limita

Dodaje da će novac za njihov angažman ministarstva moći bez problema planirati unutar postojećih proračuna po resorima.

- Tu se ne radi o nikakvim basnoslovnim ciframa koje će ugroziti bilo kakvi funkcioniranje proračuna - rekao je. 
Marić navodi da je suština ove odluke dodatno poboljšati komunikaciju Vlade i svih resora o odlukama koje trebaju doprijeti do ušiju građana. 
Moglo se čuti kako je reformu bolje ne raditi ako se ona dobro ne iskomunicira prema građanima. Pojedini ministri tvrde da neće angažirati PR stručnjake za “peglanje” imidža, a među njima je ministar zdravstva Milan Kujundžić koji je često na meti kritika javnosti. Nije želio reći je li zadovoljan svojim imidžem u javnosti i navodi da se ocjene daju kad prođe vrijeme.

Milan Kujundzic

- Ne brinem previše o imidžu. Mene se uljepšati ne može - poručio je Kujundžić. 
Stručnjake za “peglanje” imidža ne planira angažirati ni ministar uprave Lovro Kušćević. Na pitanje je li zadovoljan imidžem koji ima u javnosti kratko je odgovorio “super”. 
Kada je riječ o angažmanu PR stručnjaka i agencija, ministar financija kazao je kako o tom do sada nije razmišljao.
- Nisam o tome do sada razmišljao. Vi znate da ja uvijek nastojim biti otvoren prema javnosti i medijima, nastojimo odgovarati na sve upite. Što se tiče imidža, takav je kakav je. Nastojim odgovorno raditi svoj posao, u tome nastojim biti dobar, ne samo radi imidža nego zbog interesa javnosti - rekao je.

Ne znaju komunicirati

Dio ministara poput Nade Murganić, ali i Marka Pavića najavili su da će o ovoj opciji koja im stoji na raspolaganju ipak razmisliti. 
Komunikacijska stručnjakinja s Fakulteta političkih znanosti Smiljana Leinert Novosel smatra da Vladi Andreja Plenkovića itekako treba dobar PR stručnjak koji će znati iskomunicirati poteze građanima.

- Pojedinci znaju dobro komunicirati, ali na razini cijele Vlade nema usuglašenosti. Netko nešto učini pa vidi da je loše pa povlači - izjavila je. 
Smatra da ima puno poteza Vlade koji nisu loši, ali nisu dobro iskomunicirani i nailaze na otpor kod građana. 


- Možete biti genijalan stručnjak, ali netko to mora uzeti u obzir, slušati i surađivati. Ako se ostvari veza povjerenja, to može biti veliki doprinos - zaključila je Smiljana Leinert Novosel.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 71
VIDEO

Ava Karabatić dobila je više glasova od Plenkijeve ministrice kulture Obuljen Koržinek!
SPEKTAKL

Ava Karabatić dobila je više glasova od Plenkijeve ministrice kulture Obuljen Koržinek!

Lani sam u ovo vrijeme bila doma u alkoholiziranom stanju. Ovo je veliki uspjeh za mene i moj mali tim velikih ljudi, rekla je Karabatić

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'
NAKON IZBORNE NOĆI

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'

Kao i do sada, ja ću se i u ovoj situaciji do kraja držati slova i duha hrvatskog Ustava - napisao je Milanović
Ovo su 'preskakači' izbora: U Sabor idu Vučemilović, Zurovec, Stier, Bartulica, Krstičević...
PREFERENCIJALNI GLASOVI

Ovo su 'preskakači' izbora: U Sabor idu Vučemilović, Zurovec, Stier, Bartulica, Krstičević...

Preferencijalni glasovi su skinuli mandate Mostu, Domovinskom pokretu, PGS-u, ali otkrili i stranačke netrpeljivosti i pomrsili planove šefovima stranaka. Čačić i Glavašević ipak neće u Sabor