Obavijesti

News

Komentari 224

Četiri ruska guvernera podnijela ostavke zbog loše gospodarske situacije. SAD: Putin širi rat

Četiri ruska guvernera podnijela ostavke zbog loše gospodarske situacije. SAD: Putin širi rat

Ruska invazija na Ukrajinu ušla je u 76. dan. Mariupolj gotovo je u cijelosti pod kontrolom ruskih snaga koje se sada bore s preostalim ukrajinskim braniteljima ukopanim u velikoj čeličani Azovstalju

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Sortiranje događaja
23.24

Šef Kine ozbiljno upozorio Macrona

Sukob između blokova do kojeg je došlo zbog krize u Ukrajini mogao bi postati veća i dugotrajnija prijetnja globalnom miru nego sama kriza, rekao je kineski predsjednik Xi Jinping svome francuskom kolegi.

22.54

Umro Leonid Kravčuk, prvi predsjednik neovisne Ukrajine

Leonid Kravčuk, prvi predsjednik neovisne Ukrajine, umro je u dobi od 88 godina, rekao je u utorak visoki ukrajinski dužnosnik.

22.32

Sumnjiva smrt oligarha: U ranu mu stavili otrov žabe krastače?

Ruski oligarh Aleksander Subotin (43), bivši izvršni direktor energetskog diva Lukoila, preminuo je u subotu pod još nerazjašnjenim, pomalo mističnim okolnostima. Njegovo tijelo našli su u podrumu kuće u Mitiščiju, gradu sjeveroistočno od Moskve.

Ruski mediji prenijeli su kako je tijelo Subotina pronađeno u podrumu kuće, odnosno u prostoriji koja se navodno koristila za "jamajčanske vudu rituale". Milijarder je navodno dan ranije otišao do šamana Magua Floresa i šamanice Tine Cordobe u stanju teške opijenosti alkoholom i drogama. Oligarha su šamani navodno zarezali nožem pa mu u ranu stavili otrov žabe krastače, no te tvrdnje policija nije potvrdila. Ubrzo nakon toga je Subotin doživio srčani udar te dobio tabletu za smirenje od biljke valerijane.

Više pročitajte OVDJE.

22.14

Zelenski: Stručnjaci rade dokument što učiniti kako bi se Rusiji otežalo financiranje rata

- Danas je posebna skupina stručnjaka predložila detaljan dokument koji opisuje što je potrebno učiniti kako bi se Rusiji otežalo financiranje rata, ali istovremeno, kako globalna ekonomija ne bi pretrpjela gubitke zbog ograničenja ruskih energetskih resursa. Na implementaciji se već radi - objavio je Zelenski na društvenim mrežama.

22.09

Eksplozije u Sumiju

Dmitro Živicki, guverner oblasti Sumija, objavio je kako u nekoliko gradova okruga Šostkinski odjekuju eksplozije. Dužnosnik je zamolio stanovnike da ostanu u skloništima, javlja The Kyiv Independent.

Komentari 224