Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
126 komentara

Pernaru raste, a Sinčiću pada: Svake minute gubi jednog fana

Živi zid kao stranka rapidno gubi potporu svojih Facebook sljedbenika, kao i Sinčić. Birači ipak staju na stranu Bunjca i Pernara, a najgore je prošla Vladimira Palfi koja je izložena masovnim uvredama

126 komentara

Živi zid je zazirao od medija a sve svoje najvažnije poruke su objavljivali na Facebooku. Na njemu su skupljali pratitelje i stvorili pravu stranačku vojsku na društvenim mrežama. Vodeći ljudi Živog zida su bili među najpopularnijim političarima u Hrvatskoj.
Upravo zato su  njihove stranice na Facebooku itekakav indikator na čiju stranu staje članstvo, ali i okreću li im birači leđa. Po grafovima koji objavljujemo, jasno je da Živi zid rapidno gubi potporu, a još više njegov čelnik Ivan Vilibor Sinčić. Ivanu Pernaru i Branimiru Bunjcu, koji su u četvrtak napustili stranku popularnost raste. .
Za izvor podataka smo koristili FrontPage Karmu i Socialbakers koji daju izuzetno točne podatke uzete sa službenih stranica svakog od njih.

Otkako je u utorak kasno popodne krenuo raskol u Živom zidu, Ivan Vilibor Sinčić masovno gubi popularnost. U ponedjeljak je imao 95.402 obožavatelja, a u srijedu poslijepodne 93.997. Samo u srijedu ga je prestao pratili 1241 sljedbenik. Sinčić je tako u prosjeku svaki sat izgubio 58 sljedbenika ili skoro jednoga po minuti! 

Ivan Vilibor Sinčić

Živi zid je razočarao dio njihovih birača. Već kada je počela svađa u utorak popodne je od njih odustalo 167 pratitelja, a jučer ih je prestalo pratiti dodatnih 662 obožavatelja.

Živi zid

Ivan Pernar koji ima 275.832  pratitelja i koji je odlučio izaći iz stranke, povećao je za 200 broj svojih pratitelja samo jučer. Danas je objavio da definitivno odlazi iz stranke, vraća se u Abecedu demokracije i sutra ćemo vidjeti jesu li podržavatelji Živog zida to nagradili. Za razliku od svoje bivše stranke i Sinčića, on ima uzlazni trend.

Ivan Pernar

Isto vrijedi i za Branimira Bunjca. Za njega smo morali koristiti drugi alat, ali je vidljivo da je od početka sukoba  i otkako je označen kao remetilački faktor, njemu narasla popularnost i dobio je 500-njak novih pratitelja u samo jednom danu. Bunjac je saborski zastupnik i Ivan Sinčić ga je odlučio suspendirati pod optužbom da želi ići u Europski parlament iako je dogovor bio drugačiji.

Branimir Bunjac

Vladimira Palfi, potpredsjednica Živog zida i supruga Ivana Sinčića koju su za samovolju, vođenje stranke iz sjene i autoritarnost optužili i Bunjac i Pernar nije toliko aktivna na svojoj stranici i podaci nam nisu dostupni. Međutim, Palfi dobiva hrpe iznimno negativnih komentara od svojih prijatelja na Facebook profilu. Ispod njene fotografije su uvrede razne vrste koje nije ni pristojno prenositi. Ali neke od poruka su "Odlazi iz politike", "Čestitam na uništenju stranke", "Daj ostavku".

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message