Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Pet dana prije vjenčanja ostala bez ruke, ali je ipak izrekla 'da'

Zanele Ndlovu (25) bila je na rubu smrti nakon što ju je 30. travnja, dok je veslala sa zaručnikom po rijeci Zambezi, napao krokodil i odgrizao joj ruku. Ipak, od vjenčanja 5. svibnja nisu odustali

Foto: screenshot/BBC
24 komentara

Samo pet dana prije vlastitog vjenčanja Zanele Ndlovu (25) borila se za život nakon što ju je u Zimbabveu 30. travnja napao krokodil i odgrizao joj ruku. S tada još budućim suprugom Jamiejem Foxom veslala je u kanuu za dvoje na rijeci Zambezi. 

- Kada smo ušli u kanu rekli su nam da ćemo vrlo vjerojatno naići na nekoliko krokodila. No nisu nam rekli da bi nas mogli napasti - priča Zanele za BBC

Koliko su bili zaneseni i veselili se što će vidjeti slavne Viktorijine slapove svjedoči i selfie prije nego što su ih porinuli u rijeku. 

Foto: Zanele Ndlovu-Fox

- Rijeka je bila jako mirna i ništa nismo niti vidjeli niti čuli. A onda se odjednom ukazao krokodil. Trebalo nam je nekoliko sekundi dok nismo shvatili da se zaista radi o krokodilu. Rastrgao je naš kanu, a onda zagrizao moju ruku. Zagrizao je barem tri puta. Smeđa rijeka oko mene odjednom je pocrvenjela od krvi, mislila sam da ću umrijeti - priča Zanele. 

Odgrižena ruka jedva je visjela na komadiću kože. Vodiči i drugi turisti odmah su Zanele iznijeli na obalu i ruku sakrili od nje da ju ne vidi. Odmah je helikopterom prebačena u bolnicu u Bulawayou, drugom najvećem gradu Zimbabvea. Nakon što je stablizirana, misli su je odvele do vjenčanja planiranog za 5. svibnja za koje je bilo jasno da se neće odigrati. Dva dana kasnije liječnik je rekao kako se dobro oporavlja i još bolje nosi s teškom ozljedom te će stoga organizirati vjenčanje u bolničkoj kapelici. Par nije želio odgađati te su se vjenčali okruženi sa 65 gostiju. 

Foto: screenshot/BBC Do budućeg supruga Zanele je u bolničkoj kapelici dopratio otac

- Morat ću se pomalo privikavati na novi život bez ruke, ali u budućnost gledam s optimizmom. Svaki dan se budim sretna jer sam živa - kaže Zanele. 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message